Dertiende winkel van Diemas opent in Nieuwpoort-Bad

Op zaterdag 7 juli werd de opening gevierd van de nieuwe Diemas Bakkerij in Nieuwpoort-Bad. Dit familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1968 toen Marcel Dierinck, de patriarch, een artisanale bakkerij opende in Melsele. De winkel in Nieuwpoort-Bad is de dertiende toevoeging aan hun keten.

Diemas staat bekend om zijn artisanale aanpak van bakken, waarbij zorgvuldig geselecteerde ingrediënten worden gebruikt. Het bedrijf heeft niet alleen een sterke reputatie opgebouwd vanwege het ambachtelijke brood en het heerlijke gebak, maar ook vanwege de focus op vakmanschap en klanttevredenheid.

De huidige eigenaars van Diemas, Olivier, Emmanuel en Céline Declercq, hebben de bakkerij overgenomen van hun ouders, Evelyne Dierinck en Paul Declercq, die het bedrijf hebben laten uitgroeien tot de huidige constellatie. Met een toegewijd team van 40 medewerkers verspreid over verschillende winkels en wekelijkse markten, brengen ze de producten van Diemas naar een breed publiek.

Nieuwpoort-Bad

De opening van de nieuwe bakkerij in Nieuwpoort-Bad is een mijlpaal voor het familiebedrijf. De winkel wordt de tweede in Nieuwpoort. Het hart van de Diemas bakkerij ligt in het ambachtelijke atelier, waar het voorbereide deeg wordt afgewerkt en gevormd tot rustieke baguettes, focaccia’s of ciabatta’s. Deze toewijding aan ambachtelijk bakken is wat Diemas onderscheidt, waardoor het de flagship store is van de nieuwe generatie Diemas bakkerijen.

2 Comments

  1. Super lekker boerenbrood zou winkel moeten komen in Mechelen dat zou tof zijn als aan de kust ben kom ik altijd brood kopen bij jullie top brood geo

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.