Veganistische bedrijf Peas wil Vlaanderen veroveren

De handgemaakte veganistische kaneelbroodjes (cinnamonrolls) van de dessertwinkel Peas in Hasselt werden vorig jaar maar liefst 70.000 keer verkocht. Het bekroonde bedrijf van Davy Rosiak en Els Berx wil andere liefhebbers kennis laten maken met hun specialiteiten. Binnenkort worden nieuwe winkels geopend in Leuven en Antwerpen. En om de groei te stimuleren, is al een crowdlending-campagne gestart, waarbij Peas tot 250.000 euro wil inzamelen.

Ondanks een internationaal moeilijk 2020 heeft Peas het jaar met uitstekende resultaten afgesloten. “We werken nog steeds aan processen, de organisatie achter de schermen en het verfijnen van het product,” zeggen Davy en Els, “Nu zijn we meer dan ooit klaar om verder te gaan met de uitbreidingsplannen die als gevolg van de pandemie even on halt werden gezet, worden nu in versneld tempo uitgevoerd”.

In eerste instantie gaat het om nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen. “Er is duidelijk vraag naar duurzaam, plantaardig , vegan eten dat ook nog eens superlekker is,” legt de drievoudige BE Vegan Award voor Best Pastry. “Met onze vegan desserts willen we in h eel Vlaanderen het gesprek op gang brengen over meer plantaardig eten. Om deze groei te kunnen realiseren, zijn wij op zoek naar aanvullende financiering. Op die manier kan het succes van Peas in Hasselt naar andere steden worden gebracht.”

Om dit te doen, maken Davy en Els gebruik van een crowdlending-campagne via het platform WinWinner. Het doel is om in totaal ten minste 100 000 euro en ten hoogste 250 000 euro bij particuliere investeerders te verzamelen.

1 Comment

 1. Hi Davy en Els.
  Supertof om te zien dat ook in Belgie jullie de plantbased desserts hebben gelanceerd,
  Ik ben Chris and werk in Azie sedert 20 jaar plus in 5 and 6 sterren hotels and al meer dan 12 jaar heb ik mij gespecialiizeerd op plant basic gebak, desserts, brood…all gebak, chocolade pralines.
  Dus doe zo verder en als ik mijn visite in Belgenland kan waarmaken zal ik zeker een bezoekje plannen.
  En nu ook heel recent met CBD creaties gestart en in mijn Culinary College ook onze 600 plus studenten op die manier kennis te laten maken met plant basis.
  Azie is heel ver vooruit op gebied van plant basic foods.
  Beste groetjes and all the best
  Sawadee krap.
  Chris The Farmasist Culinary Director
  Bangkok Thailand

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.