Weldra opent de achtste brood- en banketbakkerij ‘Chez Blanche’ van Jean Galler in Spa

In de herfst wordt een bakkerij-banketbakkerij “Chez Blanche” geopend op de Avenue Reine Astrid in Spa. Dit wordt het achtste verkooppunt van Jean Galler in de provincie Luik, maar het eerste in de streek van Verviers.

Ongelooflijk hoe weinig we nog weten wat er aan de andere kant van de taalgrens gebeurt. Eerder meldden we reeds dat Jean Galler – sedert de verkoop van zijn zaak – zich op de brood- en banketbakkerijsector had gesmeten. Dit najaar opent Jean Galler in Spa zijn achtste verkooppunt “Chez Blanche”, de merknaam die in januari 2019 het levenslicht zag. Jean galler heeft verschillende van zijn passies gecombineerd in dit merk. “Chez Blanche” is een traditionele bakkerij, banketbakkerij en chocoladeatelier. “Al onze broden worden gemaakt met zuurdesem en biologisch meel uit België en Frankrijk. De patisserie, viennoiserie en andere producten van de bakkerij zijn ook traditioneel, zoals wafels, gosettes, rijsttaartjes enz. De locatie in Spa is ideaal in de Avenue Reine Astrid. Dit is de eerste winkel van de keten in het arrondissement van Verviers.

Korte keten

“In Spa kregen we de kans om een pand te vinden dat goed bij ons paste”, herinnert Jean Galler zich. “De chocolatier is ook verheugd over het succes van zijn verschillende winkels. “Toen we de opening van de winkel in Boncelles aankondigden op sociale netwerken, hadden we meer dan 93.000 views. Dat is enorm voor een bakkerij,” zegt Jean Galler.

Nummer Acht

De bakker maakt er echter een erezaak van om in de provincie Luik te blijven, ook al stromen de aanvragen uit alle zuidelijke provincies van België binnen. “Onze winkels in Namen of Henegouwen vestigen, zou helemaal niet stroken met ons project. Wij geven de voorkeur aan biologische producten en de korte keten. Onze filosofie is te werken met respect voor de planeet. Het zou geen zin hebben om elke ochtend heel België door te reizen om onze producten te leveren,” legt Jean Galler uit,

“We werken met lokale en seizoensgebonden producten. Dit is ook een van de doelstellingen van ons merk”, vervolgt Jean Galler, die zeer tevreden is over het succes van zijn verschillende winkels in de provincie. Ook al is er nog niets heel concreet, de beroemde chocolademaker heeft al projecten elders in de regio.

Biologische en kwaliteitsproducten

Tot ontsteltenis van sommige volgers op internet zal er in Spa, net als in de zeven andere winkels, geen degustatieruimte zijn. Gewoon een verkooppunt waar de producten worden verkocht die in de werkplaats – die trouwens ook als opleidingscentrum dienst doet – worden gemaakt.

“Ongeveer 150 mensen werken bij ons, waaronder veel jongeren, stagiairs of leerlingen die deze ambachten in de zuiverste traditie willen leren”, besluit Jean Galler.

Chez Blanche c’est où ?

De vestigingen

BONCELLES

RUE DE TILFF 75

Tél: 04/353.19.06

LIÈGE  GUILLEMINS

RUE DES GUILLEMINS 41

Tél: 04/272.07.59

LIÈGE  PONT D’ÎLE

RUE PONT D’ÎLE 19

Tél: 04/231 31 59

BEAUFAYS

VOIE DE L’AIR PUR 200

Tél: 04/233 16 68

CRISNÉE

GRAND’ROUTE 42

Tél: 04/222 38 83

CHÊNÉE

PLACE J.WILLEM 11

Tél: 04/266 12 61

HERSTAL

RUE LOUIS DEMEUSE 18

Tél: 04/264 22 65

En binnenkort in Spa !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.