Op 24 en 25 januari vindt in Lyon de ‘Coupe du Monde de la Pâtisserie’ plaats. Voor het eerst sinds enkele jaren betreedt er opnieuw een Belgische ploeg het wedstrijdpodium. De Belgian Pastry Lions, want zo heet onze nationale ploeg, worden vertegenwoordigd door deelnemers Raoul Andriessen (suiker), Marijn Coertjens (chocolade) en Djordy Van Kemseke (ijs). Op de foto zijn ze omringd door secretaris Patrick Aubrion, voorzitter Raphaël Giot en coach Jean-Philippe Darcis.
Opvallend is dat met Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk slechts drie andere Europese landen deelnemen. Zweden en Zwitserland, die zich via het Europees Kampioenschap eveneens wisten te kwalificeren, zijn er niet bij.
De Verenigde Staten, vaak goed voor een hoge notering, zijn eveneens niet van de partij. De Europese landen mogen vooral weerwerk verwachten uit Azië, waar naast titelverdediger Japan met onder meer Maleisië en Zuid-Korea andere topfavorieten aantreden.
Wij wensen onze Belgian Pastry Lions een succesvolle voorbereiding en fantastisch wereldkampioenschap toe. Als mediapartner van het team achter de Pastry Lions houdt Brood en Banket je uiteraard op de hoogte van de wedstrijd.
Geef als eerste een reactie