Wielsbeekse Bakkerij Wouter renoveert de winkel: ‘Die is nu overdag energieneutraal’

Wouter Capelle en Ruth Busschaert van Bakkerij Wouter in Wielsbeke zijn erin geslaagd om de winkel in zes weken tijd te renoveren. Op 3 december heropende de bakkerij. Midden in de energiecrisis werd een grote investering gedaan. “We hebben de crisis in ons voordeel aangewend”, meent Wouter Capelle.

Wouter Capelle runt de winkel in het centrum van Wielsbeke al jaren samen met zijn vrouw Ruth Busschaert. “Het was 12 jaar geleden dat de zaak werd gerenoveerd. Die had een opfrissing nodig, maar ook technisch kon het beter. Tijdens de renovatiewerkzaamheden moesten de klanten de winkel zes weken lang missen. “Tijdens de werkzaamheden werd “Maar we bleven wel verder bakken in ons atelier”, vertelt de wame bakker. We hebben een website met webshop en werkten met een afhaalsysteem. Bovendien bleven we onze automaten vullen. We hebben er nu 17 en zijn van plan dat aantal in de toekomst op te drijven tot een 25-tal.”

Een breed aanbod

Ondanks de economische crisis heeft het koppel flink geïnvesteerd: “We moeten de crisis ombuigen in ons voordeel”, meent Wouter. De winkel werd uitgebreid en heeft nu twee kassa’s en twee broodsnijmachines om het de klanten nog servicevriendelijker en gemakkelijker te maken. Granola, vlees, dranken, waaronder koffie, en zelfs een ijsvitrine zijn aan het aanbod toegevoegd.

Tijdens de renovatie verder gewerkt

“We leverden vroeger al op zondag en zullen dat verder blijven doen. Tijdens de bouw was er een afhaalpunt voorzien, maar dat is niet hetzelfde. Je mist de impulsaankopen van mensen die op het laatste moment nog iets zien en het meenemen.”

Energieneutraal

Het werk is nog niet helemaal klaar: achter de schermen wordt bijvoorbeeld verder gewerkt aan een volledig nieuwe oven. “De nieuwe oven is ruimer dan de oude. Wouter kan nu 270 broden tegelijk bakken. Tijdens de bouw hebben we zonnepanelen op het dak geïnstalleerd en overal LED-verlichting voorzien. Zo zijn we overdag echt energieneutraal. We denken ook aan het milieu.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.