World Chocolate Masters met als thema Futropolis

WORLD FINAL 2018

Wereldfinale in Parijs: 31 oktober – 2 november 2018.

Van 31 oktober tot 2 november zal het Salon du Chocolat Paris 2018 opnieuw gastheer zijn van de World Final of the World Chocolate Masters. Deze wedstrijd is de wereldbeker voor chocoladewerk – een initiatief van Cacao Barry om creatief handwerk met chocolade te bevorderen en nieuw talent in de schijnwerpers te zetten. Brood & Banket is ook aanwezig in Parijs en verslaat de wedstrijd vanuit de eerste rij. 

Er zijn 21 finalisten, die evenveel landen vertegenwoordigen, naar de wereldfinale. Wat staat er op het spel? Het winnen van de prestigieuze titel van World Chocolate Master 2018.

Thema: Futropolis

Het thema van de competitie ‘Futropolis‘ daagt alle finalisten uit om zich voor te stellen hoe de toekomst van de gastronomie en in het bijzonder de toekomst van de chocolade er in 2025 uit zal zien en smaken.

Salon du chocolat: gastruimte

De hernieuwde samenwerking tussen het Salon du Chocolat en de World Chocolate Masters belooft een nieuw, overtuigend hoofdstuk te worden. Na de vorige succesvolle finale in 2015 – met de veelzijdige Franse chocolatier-patissier Vincent Vallée die de wedstrijd won – besloot World Chocolate Masters om het salon opnieuw te selecteren als perfecte achtergrond voor haar wedstrijd. Samen met het Salon du Chocolat zijn ze van plan opnieuw het “format” van de competitie te innoveren en het in een spectaculaire arena te veranderen waar ’s werelds aankomende generatie van zeer creatieve chocolatiers en  patissiers met elkaar in competitie treden.

Open voor het publiek en via livestream

De wedstrijd staat open voor het publiek dat het salon bezoekt. Tegelijkertijd wordt het livestreamed op Facebook en YouTube gezet voor elke chocoladeliefhebber ter wereld.

Volg de wedstrijd: https://www.worldchocolatemasters.com/

Futropolis

Het thema ‘Futropolis’ van deze editie daagt alle finalisten uit om na te denken over de toekomst van de chocolade. Meer specifiek, hoe de steden van de toekomst de manier waarop we zullen leven en eten gaan beïnvloeden, en hoe chocolade dan onze dag kan opfleuren.

Creativiteit

De jury kijkt met name uit naar het verkennen van nieuwe combinaties van chocoladesmaken, vooruitstrevende patisserieconcepten en een ontwerptaal die de commerciële patisserie- en chocolateriepresentaties van morgen zal bepalen.

Veranderende consumentenvoorkeuren, trends en nieuwe technologie vormen de kern van de creatieve uitdagingen, gepresenteerd door de finalisten.