Zeelandia en InnoV werken samen aan de nieuwste glutenvrije oplossingen

Zeelandia en het Ierse bedrijf InnoV hebben een exclusieve samenwerkings- en licentieovereenkomst getekend op het gebied van glutenvrije en andere “Free From” oplossingen gebaseerd op duurzame trends in de bakkerijmarkt.

Dankzij deze samenwerking worden de expertise en productie van Zeelandia versterkt door de knowhow en technologie van InnoV: “Als belangrijke leverancier van ingrediënten kent Zeelandia het productieproces in bakkerijen door en door,” aldus Wim van Drunen (Sales Manager Industry in Nederland) en Vik van den Bosch (Sales Manager in België). “Dankzij het partnerschap met InnoV beschikken we nu over de nodige kennis inzake ontwikkelingen, innovaties en nieuwe technologieën voor een glutenvrij productassortiment. InnoV is een waardevolle aanvulling op ons kenniscentrum. Hun expertise versterkt die van Zeelandia en vice versa. Wij zijn dan ook zeer verheugd over deze exclusieve en verregaande samenwerking”.

Nadruk op wereldwijde ontwikkeling

Het aanbod van glutenvrije producten in de bakkerijsector blijft groeien en wordt kwalitatief steeds beter. Sinds 2008 heeft Zeelandia innovatieve producten ontwikkeld om aan deze vraag te voldoen, deels vanuit haar Italiaanse dochterondernemingen en deels vanuit haar Nederlandse dochterondernemingen. Met InnoV is Zeelandia nu goed toegerust om in te spelen op deze wereldwijde trends en technologische ontwikkelingen en zet het een belangrijke stap in het verstevigen van haar positie op de internationale glutenvrije markt.

De glutenvrije croissant

Een voorbeeld van deze unieke samenwerking is de ontwikkeling van een glutenvrije croissant die superieur is aan de producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Deze nieuwe croissant werd samen met een glutenvrije versie van de typische Spaanse canna voorgesteld op de Expo Libre de Alimentos Funcionais op 7 en 8 juni in Barcelona.

Pioniers in de industrie


InnoV is voortdurend op zoek naar trends en uitdagingen, zoals een glutenvrij of veganistisch assortiment, en werkt samen met Zeelandia aan de ontwikkeling van hoogwaardige recepten die passen bij de bestaande producttechnologie.

Zeelandia heeft al een schat aan ervaring met het ontwikkelen van producten voor de bakkerij-industrie. InnoV brengt nog meer ervaring mee die perfect past bij onze doelstelling om het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van voeding die goed is voor de consument en de wereld om ons heen.

“Daartoe selecteren wij niet alleen de juiste ingrediënten voor gezonder en smakelijker voedsel. Wij blijven ook nieuwe inspiratie en innovatieve oplossingen bieden aan kleine en grote bakkerijen, onder meer op het gebied van glutenvrije producten. Door de ervaring van InnoV te combineren met die van ons, kunnen we bakkers nu een nog betere service bieden,” zegt Kris Dierckx (Global Product Leader Bread).

Bron: Zeelandia

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.