Lotus Bakeries verdubbelt weldra capaciteit van zijn Amerikaanse speculoosfabriek

Lotus Bakeries gaat de capaciteit van zijn Amerikaanse speculoosfabriek in Mebane verdubbelen. De opening is gepland in 2023. Verwacht wordt dat dit tegen het einde van het jaar zal zijn bereikt. Lotus Bakeries denkt al aan haar volgende uitbreiding. Verwacht wordt dat de verkoop van Biscoff-koekjes in 2025 500 miljoen euro zal bedragen. In 2021 waren dat er 332 miljoen. De volgende uitbreiding zal pas over twee tot vier jaar plaatsvinden, aldus algemeen directeur Jan Boone in “De Tijd: “Maar we bereiden ons er nu al op voor als het zover is.

Lotus Bakeries produceert sinds drie jaar speculooslkoekjes in de Verenigde Staten onder het merk Biscoff. Meer dan 20% van alle geproduceerde speculooskoekjes wordt door de onderneming in de Verenigde Staten verkocht. Door lokaal te produceren, wil Lotus kosten besparen en zijn impact op het milieu verminderen. In Mebane werd een fabriek met twee productielijnen geopend.

Nieuw gebouw met 2 productielijnen

Meer dan een jaar geleden kondigde Lotus Bakeries haar eerste uitbreiding aan. Er komt een nieuw gebouw met ten minste twee productielijnen en ruimte voor een derde en vierde lijn. Boone hoopt binnen enkele maanden te kunnen beslissen of deze productielijnen daadwerkelijk zullen worden gebouwd. De volgende uitbreiding zal een derde gebouw zijn, waarin opnieuw drie of vier productielijnen zullen worden ondergebracht.

Personeel


Momenteel werken er ongeveer 170 mensen in Mebane. Zij maken het klassieke speculooskoekje, maar de fabriek in de VS produceert ook Bear, een zoethoutachtig fruitsnoepje zonder toegevoegde suiker. Deze snack wordt door Lotus gemaakt in een Zuid-Afrikaanse fabriek die enkele jaren geleden werd geopend, waar ondertussen een tweede fabriek bijkwam en waar in 2023 een derde fabriek moet geopend zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.