Zeelandia Groep neemt de bakkerijactiviteiten van Wouters over

Sinds 1 mei maakt Wouters nv deel uit van de Koninklijke Zeelandia Groep. Wouters nv is een Belgisch familiebedrijf gevestigd in Lokeren. Het is al bijna 100 jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten.

“Wouters is een strategische acquisitie voor Zeelandia, zowel vanwege het sterke kwaliteitsimago in de productie van bakkerijdegen als vanwege het groeipotentieel in de rest van Europa”, aldus Marc Cuypers, algemeen directeur van Zeelandia Belux. Tegelijkertijd werden de oliën- en vettenactiviteiten van Wouters nv – die hoofdzakelijk gericht waren op de voedingsmiddelen- en foodservice-sector – verkocht aan Remia, eveneens een Nederlands familiebedrijf.


Zeelandia’s missie is het versterken van alle spelers binnen de brood- en banketsector. Een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf is innovatie en het vertalen daarvan in succesvolle producten en oplossingen voor hun klanten. Met de overname van Wouters versterkt Zeelandia haar positie met een scala aan procestechnologieën die een goede aanvulling vormen op de bestaande expertise van Zeelandia.


In 2021 zullen Wouters NV en Zeelandia Belux samen verder actief zijn op de Belgische markt. Dit betekent dat voortaan twee sterke merken op de Belgische markt hun krachten zullen bundelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.