Cargill neemt Leman Decoration Group over


Cargill heeft Leman Decoration Group overgenomen, een toonaangevende leverancier van taartdecoraties aan de gehele bakkerijsector, inclusief de ambachtelijke bakkerijen, de kleine industriële bakkerijen en thuisbakkers. De overname betekent een aanzienlijke uitbreiding van het decoratieve aanbod van Cargill en stelt het bedrijf in staat om gastronomische klanten in Europa en de rest van de wereld beter te bedienen.

“Leman Decoration Group is nu samen met Cargill. Die samenssmelting moet Cargill nog beter in staat stellen om de gastronomische en industriële klanten te ondersteunen in elke fase van het productieproces, van concept tot afgewerkt product”, zegt Inge Demeyere, algemeen directeur van Cargill Chocolate Europe. “Onze Gourmet-business zal een echte one-stop-shop zijn voor alle chocolade, toevoegingen, decoraties, couverturechocolade en nu ook een uitgebreid assortiment van speciale decoraties. Dit alles wordt ondersteund door een uniek platform van uitstekende klantenservice, inclusief uitgebreide R&D- en printcapaciteiten en de gecombineerde ervaring en middelen van twee organisaties van wereldklasse”.

Taartdecoraties, chocoladeprints, op suiker gebaseerde decoraties en hosties

Leman Decoration Group staat bekend om zijn uitgebreid en creatief productengamma. Het portfolio omvat taartdecoraties, chocoladeprints, op suiker gebaseerde decoraties en hosties… Het familiebedrijf heeft klanten in 55 landen dankzij sterke productinnovatie, gecombineerd met een verticaal geïntegreerde end-to-end toeleveringsketen die een uniek platform biedt voor een ongeëvenaarde klantenservice. Die aanpak sluit perfect aan bij Cargills doelstelling om gastronomische oplossingen te bieden en het volledige proces met controle over het hele proces, van boon tot decoratie. 
“Cargills uitgebreide ervaring met de productie van chocolade en zijn gevestigde wereldwijde toeleveringsketen van cacao en chocolade vormen een perfecte aanvulling op ons jarenlange engagement voor onze Gourmet-klanten”, aldus Didier Leman, eigenaar van Leman Decoration Group. “Door onze krachten te bundelen met Cargill kunnen we voortbouwen op ons bijna zestigjarig erfgoed in de decoratie-industrie en de collectieve kracht van onze complementaire bedrijven benutten om beter te voldoen aan de behoeften van al onze klanten, nu en in de komende jaren.”

Drie landen

Als onderdeel van de transactie zullen alle faciliteiten van de Leman Decoration Group deel gaan uitmaken van de Cargill-familie. Dit omvat de drie ultramoderne productiefaciliteiten in België, Mauritius en Thailand, alsmede de ongeveer 450 werknemers die deel zullen gaan uitmaken van de speciale Global Gourmet and Distribution-organisatie.
Tot de synergieën tussen de twee organisaties behoren ook de innovatiecentra in Moeskroen (België). Cargills House of Chocolate, een complex met ultramoderne faciliteiten voor chocolade-ervaring, een proeffabriek en een sensorisch lab, wordt begin 2022 geopend, op 1,5 km van het belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de Leman Decoration Group. Samen zullen deze centra een uniek platform bieden voor demonstraties, partnerschappen en innovatie voor klanten.

Recente investeringen

De overname van Leman Decoration Group door Cargill is de laatste in een reeks stappen om Cargills aanwezigheid en productassortiment in het gastronomische segment uit te breiden. In 2019 nam Cargill Smet over, een toonaangevende leverancier van zoetwaren en chocoladedecoraties gevestigd in België. In januari 2021 heeft het bedrijf zijn Gourmet-productievestiging in Kalmthout, België, uitgebreid. In maart van dit jaar voegde Cargill ook Signature Origins toe aan zijn Veliche™-assortiment van haute couture chocolaatjes.
Andere opmerkelijke investeringen van Cargill in het gastronomisch segment zijn onder meer de overname van de wereldwijde chocoladeactiviteiten van Archer Daniels Midland Co in 2015, waardoor Cargill momenteel het op een na grootste chocoladebedrijf ter wereld is. Het bedrijf bedient de gastronomische markt met zijn merken Veliche Gourmet™, Smet, Vanova® en nu ook Leman Decorations.

Over Leman Decoration Group
Leman Decoration Group, gevestigd in Moeskroen (België), is een fabrikant van inspirerende taartdecoraties gemaakt van chocolade, suiker en marsepein. “Onze missie is om taarten nog mooier te maken. Mooie taarten smaken beter en verkopen sneller, wat een meerwaarde creëert voor onze klanten.” Leman heeft drie productievestigingen: België voor bedrukte chocolade, Thailand voor suiker en artisanale chocolade en Mauritius voor hostiebloemen en bedrukte hosties.
Het bedrijf werd in 1963 opgericht door Georges Leman en legde zich aanvankelijk toe op de productie van marsepeinrozen. Vandaag is Leman Decoration Group een one-stop-shop voor een breed gamma eetbare en niet-eetbare decoraties. De Leman-producten worden in 55 landen verkocht en 450 werknemers maken deel uit van de groep. Elk jaar vertaalt onze expertise zich in een nieuw gamma dat banketbakkers, bakkers, ijsbereiders en chocolatiers inspireert. Voor meer informatie, zie www.lemandecorationgroup.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.