Zondag 26 september: Broodway gaat van start

Van zondag 26 tot en met woensdag 29 september vindt de vakbeurs voor de brood- en banketbakkers plaats in Kortrijk. Wat staat er zondag 26 september op de agenda? Hieronder vind je een overzicht.

Samen met Broodway vinden ook de slagersvakbeurs Meat Expo en Taste of Tavola plaats. Vakmensen bezoeken Broodway gratis na registratie op www.broodway.be met code 321. Bezoekers van Broodway hebben ook toegang tot Meat Expo en Taste of Tavola.

Ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met collega’s, ook eventueel uit andere segmenten van de voedingssector was nog nooit zo eenvoudig. Want kennis en inspiratie opdoen, nieuwe smaken en producten proeven, persoonlijke ontmoetingen, beleving en fun: dat staat op Broodway allemaal centraal.

Op de gezellige vakbeurs komen ondernemers en hun medewerkers alles te weten over hun vertrouwde leveranciers en potentiële nieuwe partners, over de allernieuwste producten, nieuwe technieken en trends. Op de affiche staan daarnaast ook heel wat wedstrijden, demo’s en activiteiten.

Wat mag je verwachten op Broodway?

Hendrik Rommelaere, voorzitter Broodway en voorzitter Bakmeesters West-Vlaanderen: “Ons vak evolueert snel, met tal van nieuwe werkmethodes, aangepaste producten en grondstoffen.”

“Op Broodway vind je alle vooruitstrevende nieuwigheden en de nieuwste trends voor de hedendaagse bakker, chocolatier en ijsbereider. Het programma met demo’s en wedstrijden laat je bovendien meegenieten van de strafste en mooiste creaties van toppers uit onze branche. De beurs biedt een unieke kans, voor zowel ervaren ondernemers als jonge starters, om te ontdekken wat er in de sector beweegt.”

“Alles samen hebben zich meer dan 300 exposanten op Broodway aangemeld. Zij stellen producten, materialen en uitrusting voor waarmee de ambachtelijke bakkerijsector morgen het verschil maakt”, aldus Hendrik Rommelaere.

Innovation Awards (hal 3)

Mis zeker de Innovation Awards niet. In de vitrine in hal 3 zet Broodway de beste innovaties in de kijker. Die vitrine is de perfecte uitvalsbasis om de nieuwe producten op Broodway te ontdekken!

Er worden 3 prijzen uitgereikt op dinsdagavond 28 september:

▸▸▸Innovation Award Food & Innovation Award Non-Food: verkozen door de professionele jury

▸▸▸Publieksprijs: stem tot en met dinsdag 28 september op het product van uw keuze en bepaal zo mee wie de Broodway Publieksprijs wint!

Wedstrijden tijdens de beurs

1. Finale Aspirant Baker

Laat je op de beurs verrassen en imponeren door de skills van de bakkers van morgen! De finalisten van het Belgian Championship Aspirant Baker tonen je wat ze in hun mars hebben. Je ziet de acht geselecteerde jongeren aan het werk op zondag 26 & maandag 27 september .

Hun finaleplaats geeft hen bovendien de kans om zich internationaal te onderscheiden, op de Mondial Du Pain en – nieuw sinds dit jaar – Euro of WorldSkills.

Demo’s – zondag 26 september 2021 – door de Chocolate Academy Club

— Demo’s door Christa Muyldermans, Dries Delanghe en Francisco Moreira

Demo’s Chocolate Academy Chefs Callebaut, Cacao Barry & Mona Lisa brengen je – naast de Belgische selectie voor de World Chocolate Masters – ook unieke demo’s. Van bakkerij bestsellers “Chocolade Taart & Tartelettes”, tot gepersonaliseerde 3D chocolade decoratie en feestelijke najaarsapplicaties. Deze demo’s door Francisco Moreira, Christa Muyldermans en Dries Delanghe zijn een absolute meerwaarde voor jouw bezoek op zondag 26/09, dinsdag 28/09 en woensdag 29/09.

13.00 – 14.00 FRANCISCO MOREIRA – CHOCOLATE ACADEMY 
Bakkerij bestsellers: Chocolade Taart & Tartelettes 

15.00 – 16.00 DRIES DELANGHE – CHOCOLATE ACADEMY
Introductie tot Mona Lisa 3D Studio. Gepersonaliseerde 3D chocolade decoratie.

17.00 – 18.00 CHRISTA MUYLDERMANS – CHOCOLATE ACADEMY
Feestelijke najaarsapplicaties met Callebaut Gold and Mona Lisa Caramel decoraties 

Andere demo’s tijdens de beurs

Alles demo’s die op de beurs plaatsvinden vind je hier!

Gratis toegang tot Meat Expo en tot Taste of Tavola

Professionals bezoeken Broodway gratis na registratie op www.broodway.be met code 321.

Gratis toegang: slagersbeurs Meat Expo en delicatessen-beurs Taste of Tavola

Bezoekers van Broodway hebben gratis toegang tot Meat Expo (hal 4), de vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector, en Taste of Tavola (hal 5).

Broodway 2021: 26, 27, 28 en 29 september 2021 in Kortrijk Xpo

zondag 26 september: 10 tot 19u, maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 september: 11 tot 19u

Professionals bezoeken Broodway gratis na registratie op www.broodway.be met code 321. Bezoekers van Broodway hebben ook gratis toegang tot Meat Expo en Taste of Tavola.

INFO: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 KortrijkT. 056-24 11 11 – broodway@kortrijkxpo.comwww.broodway.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.