Zuivelvrije m-lkchocolade vandaag geïntroduceerd door Barry Callebaut

De volgende generatie consumenten is op zoek naar ervaringen die lekker zijn, goed voor hen en goed voor de planeetBarry Callebaut introduceert 100% zuivelvrije ‘M_lk Chocolade’ als onderdeel van een heerlijke’Plant Craft’ assortiment.

Barry Callebaut introduceert unieke 100% zuivelvrije ‘M_lk Chocolate’ om te voldoen aan de groeiende vraag van de consument naar plantaardige verwennerijen. De nieuwe ‘M_lk Chocolate’ maakt deel uit van een nieuw ‘Plant Craft’ assortiment dat naast chocolade ook cacao, notenproducten, vullingen en decoraties bevat.

Barry Callebaut zal een volledig gescheiden fabriek in Europa wijden aan de zuivelvrije chocoladeproductie in Keulen, `

Barry Callebaut, kondigde vandaag de introductie aan van de 100% zuivelvrije ‘M_lk Chocolate’ als onderdeel van een ‘Plant Craft’ verwenprogramma. De nieuwe chocolade voldoet aan de groeiende vraag naar plantaardige verwennerij, vooral bij millenials en centennials. De nieuwe chocolade maakt deel uit van een breder portfolio van ‘Plant Craft’ producten, variërend van chocolade, cacao, noten en vullingen tot decoraties. De nieuwe generatie van ‘flexitarian’ Millennials en centennials willen oprecht een gelukkig en gezond leven leiden, in symbiose met de wereld om hen heen. Ze willen eten en drinken wat lekker en goed voor hen is en ook goed voor de planeet en de mensen.

Flexitariërs en freegans

De lancering komt op een moment dat duurzaamheidsbewuste consumenten, vooral millennials en centennials, steeds meer een ‘flexitaire’ of ‘freegan’ levensstijl aannemen – waarbij ze de ene dag naadloos overgaan op plantaardige producten en de andere dag op dierlijke producten, of deelnemen aan mijlpalen als een ‘Veganistische’ – januari awaarbij ze een exclusief veganistisch dieet aanhouden – om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk bleek uit een YouGov-studie van 2019 dat, terwijl slechts 1% van de consumenten als veganist classificeert, 14% van de bevolking één of meer dagen per week een plantaardig dieet heeft gevolgd.


Plantaardige verwennerij die geen compromissen sluit op het gebied van smaak

De nieuwe zuivelvrije ‘M_lk Chocolate’ is romig, melkachtig en heeft de typische melkchocoladesmaak en -textuur. Het is gemaakt met een ingrediënt van natuurlijke oorsprong, exclusief beschikbaar voor Barry Callebaut. Een R&D-team van Barry Callebaut heeft er twee jaar over gedaan om deze innovatie te ontwikkelen. “De volgende generatie consumenten is op zoek naar ervaringen die lekker zijn, goed voor hen en goed voor de planeet. Met dat in het achterhoofd willen we de industrie begeleiden in deze plantaardige revolutie”, aldus Pablo Perversi, Chief Innovation, Sustainability and Quality Officer en Head of Gourmet bij Barry Callebaut. “Met meer dan 175 jaar ervaring in het beheersen van chocolade, staat het creëren van heerlijke ervaringen centraal in wat we doen. Door deze innovatie zijn we er trots op dat we chocoladecreaties kunnen aanbieden met alle romigheid waar de consument van houdt, 100% zuivelvrij. Om ambachtslieden en merken over de hele wereld te ondersteunen bij het creëren van plantaardige verwennerij, introduceert Barry Callebaut ‘Plant Craft’, een breed scala aan zuivelvrije en veganistische ingrediënten: chocolaatjes, cacaopoeders, notenproducten van pasta’s tot vullingen en decoraties.

Eerste volledig gescheiden fabriek voor zuivelvrije chocolade in Europa

Om deze plantaardige producten op de markt te brengen, heeft Barry Callebaut volledig gescheiden zuivelvrije productiefaciliteiten ontwikkeld, waaronder een ultramoderne chocoladefabriek in Norderstedt, Duitsland, wat zorgt voor een unieke ecologische voetafdruk in Europa. De nieuwe fabriek zal de eerste fabriek zijn die in staat is om zuivelvrije chocolade te leveren aan de Europese markt, met een jaarlijkse productiecapaciteit die naar verwachting tienduizenden tonnen zal bereiken. De fabriek zal in de eerste helft van 2021 worden geopend als een zuivelvrije fabriek. Het nieuwe assortiment zuivelvrije chocolade-, cacao- en notenproducten zal de banketbakkers in de industrie uitrusten met alles wat nodig is om heerlijke zuivelvrije creaties te maken. Merken en ambachtslieden kunnen profiteren van de ondersteuning van de nieuwe ‘Plant Craft’ hub op www.barry-callebaut.com, die dient als inspiratiebron en deskundige ondersteuning biedt bij het ontwikkelen van heerlijke plantaardige creaties door het aanbieden van recepten, trendvolgers in de industrie en aanbevelingen van chef-koks. Er zullen ook technische adviseurs aanwezig zijn om te helpen met smaakcombinaties en werkbaarheid.

www.barry-callebaut.com

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.