Vroegere patisserie Prestige is terug open en noemt voortaan Finesse

Sedert 1 april is de vroegere bakkerij Prestige in Waregem terug open. De zelfstandige bakker met twee bakkerijen in Gistel en Ichtegem, nl. Meinrad Hindryckx (34) was ooit bakkersgast bij Prestige in Waregem. Toen hij van het faillissement hoorde, raakte hij geïnteresseerd. Hij kocht samen met zijn vrouw Elke Van Nieuwenhuyse (33) het pand op en friste het op. De winkel in Waregem zal voortaan Finesse heten.

Eind vorig jaar werd de bakkerijketen Prestige failliet verklaard. Dit was een zware klap voor iedereen in Waregem die van lekkere patisserie hield.

Gebak van het vroegere Prestige

Hindryckx (34) werkte veertien jaar geleden voor “Prestige” als jonge bakkersgast. “ik werkte toen voor Wim Decock,” vertelt hij. “Toen ik hoorde dat Prestige failliet was, kon ik dit nieuws haast niet geloven. Ik wilde er meer over weten en kreeg er belangstelling voor. Na enige onderzoek en overleg met de curator, hebben we een bod gedaan op het hele pand. Dit werd aanvaard!”

Samen met zijn vrouw Elke Van Nieuwenhuyse heeft Meinrad in zijn geboortestad Gistel en in het nabijgelegen Ichtegem al twee bakkerijen. Met deze derde bakkerij heeft hij grote plannen : “Ik wil dat het weer de patisserie uit het verleden wordt, onder de nieuwe naam Finesse.”

Hard werken

Elke avond om 22 uur begint de bakker in Gistel met het bakken van brood. Dan komt hij om 2 uur ‘s nachts naar Waregem, waar een bakkersgast ondertussen al druk in de weer is. “De taken zijn zo goed verdeeld. Mijn vrouw zorgt dan weer voor de winkels.”

“We willen hetzelfde niveau van verfijning bieden als toen Prestige op haar hoogtepunt was.” Klanten zullen w├ęl ontdekken dat de bakkerij een ietwat ander aanbod heeft, maar het recept voor boterkoeken, croissants en pistolets is nog steeds hetzelfde als vroeger.

Pâtisserie Finesse is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 7.30 tot 18.30 uur, zondag tot 17.30 uur. Maandag en dinsdag zijn ze gesloten.