Bakkerij Heidi in Ternat haalt titel ‘Beste Bakker van Vlaams Brabant’ binnen

Geert Vanderheyden (51) is een buitenbeentje in de wereld van brood en banket. Hij studeerde elektromechanica en werd pas later leerling in de bakkerij van zijn ouders. Al zijn kennis komt van zelfstudie, wat hem een atypische kijk op het bakkersvak geeft. Hij werkte zich de afgelopen jaren in de kijker met zijn Amerikaans gebak en zijn Plotertaart. Meer dan 10 jaar terug begon hij al met een eigen webshop. Die rijke ervaring is nu vertaald in de prijs van ‘de beste bakker van Vlaams Brabant’.


Geert Vanderheyden van Bakkerij Heidi vertelt: “Samen met mijn vrouw Inge De Wever (45) heb ik in 1995 de zaak van mijn vader overgenomen en uitgebouwd tot een echte bakkerij. In onze zaak combineren wij klassieke smaken met moderne, decoratieve uitvoeringen, maar altijd met respect voor het product en de klassieke technieken.”

Gault Millau en Plotertaart

“2016 was voor ons een mooi jaar. Toen werden we door Gault-Millau verkozen tot een van de 50 beste patissiers van gans België”. Daar zijn we erg trots op. Deze erkenning motiveert ons om nog beter te worden.
Een van de tijdloze en best verkochte klassiekers in onze bakkerij is de “plottertaart”, een krokante zanddeegbodem met luchtige room, frambozen, slagroom, marsepein, gebrand met Italiaanse mousse. Onze klanten noemen het steevast “de beste taart ooit”.

Juryrapport

  • Brood: “Geert en Inge hebben broodjes gelanceerd die je thuis kunt bakken. Origineel en lekkerder dan die die je in de supermarkt vindt. Stevig witbrood, maar er zit ook nog roggemeel in, dus het is niet 100% wit.” 3.5/5
  • Pistolets: “Een heerlijk pistoletje dat na een paar uur nog knapperig en fris is. 3.5/5
  • Koffiekoeken: “Hier is een croissant met suikerwater erover bestreken. Het is heerlijk” 3.5/5
  • Gebak: “Het gebak is de reden waarom je deze zaak bezoekt. De specialiteit is de Plotertaart, met zanddeegbodem, room, frambozen, slagroom en een beetje marsepein. De smaak is zo licht en fruitig dat je bij elke hap het gevoel hebt dat je vitamines aan het eten bent. De éclairs zijn hier ook fantastisch. 5/5
  • De bakkerij: “Het bakkerij-koppel is innovatief. Tien jaar geleden lanceerden ze hun online webshop. Nu hebben ze zelfs eentake-away gebakje. Leuk weetje: de naam ‘Heidi’ is gekozen door de ouders van Geert, die liefhebbers zijn van Tirol.” 4,5/5

Beelden: Facebook Bakkerij Heidi en website

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.