Twee bakkerijen in Kortrijk staan te koop

The Broel Towers in Kortrijk, Belgium

In Kortrijk staan twee bakkerijen te koop. Er is de bakkerij Decruyenaere aan de Jan Palfijnstraat en Bakkerij Deltour aan de Lange Munte. Die laatste bakker Vincent Deltour hoopt voor zijn goed draaiende banketbakkerij een overnemer te vinden. Voor Bart Decruyenaere van de gelijknamige bakkerij zou de verkoop van het onroerend goed al een uitkomst bieden.

De bakkerij Decruynaere in de Jan Palfijnstraat in Kortrijk viert volgend jaar haar 60-jarig bestaan. Bart Decruynaere (57) en zijn vrouw Eveline Decreus zijn zich bewust van de stijgende energieprijzen en lonen en willen knopen doorhakken.

Het echtpaar wil de winkel aan de Jan Palfijnstraat en het atelier aan de Torkonjestraat in Marke verkopen. “Ons grootste probleem is dat ons atelier niet dicht bij het bedrijf ligt,” legt Decreus uit, “en dat maakt efficiënt werken moeilijk! Bovendien gebruiken we nog drie oude gasovens. Met de stijgende energieprijzen weegt dat zwaar door op de bedrijfswinsten. We moeten daarom snel een beslissing nemen. We werken nog door tot we de zaak verkocht hebben. Misschien niet direct aan een overnemer, maar wél als onroerend goed. Het bedrijfsgebouw en de winkel zijn op zich waardevol!”

Op zoek naar overnemer voor bakkerij-banketbakkerij Deltour

Vincent Deltour stelt dat hij zal blijven werken tot hij een koper heeft gevonden. Hij herhaalt dit al enige tijd, waardoor hij vandaag wat voorzichtiger is geworden. Hij voegt er nu aan toe dat hij ook geen 10 jaar meer zal verder werken. Zijn bakkerij is gevestigd in de Lange Munte te Kortrijk. De zaak draait schitterend, maar Vincent is 61 jaar oud, zit al 45 jaar in het vak en “en ik heb een kwakkelende gezonheid”, verklaart hij. “Er worden steeds nieuwe woningen opgetrokken in de buurt, het aantal bakkers neemt af en daarmee vergroot ook mijn klantenkring. Trouwens, ik sta bekend om mijn patisserie, waardoor ik heel veel mensen over de vloer krijg!”

“Dat een overname nog niet gelukt is, kan aan velerlei zaken liggen”, verklaart Vincent. “Bakken is een zwaar werk, je hebt bij aanvang kapitaal nodig, jonge bakkers kiezen daarom vaker voor een deelsegment van het beroep. Denken we daarbij aan chocolatier of ijsbereider, enz. Een tijdje geleden was er nog een koppel die een overname wél zag zitten, maar twee dagen voor het tekenen van het verkoopcontract trok het paar zich terug. Jammer hoor. Dat betekende voor ons een harde klap.”

Bakkerij Deltour plaatste deze advertentie op Facebook om gegadigden te vinden.

Bakkerij De Cruyenaerean Palfijnstraat 2 8500 Kortrijk, Belgium

Bakkerij Deltour lange Munteplein 2 8500 Kortrijk, Belgium

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.