Nieuwe chocolaterie X-Kwisit geopend in Brugge

Diksmuide heeft een nieuwe chocolaterie en ijssalon. Op de Grote Markt vind je er voortaan X-Kwisit. Achter deze zaak steekt de droom van Dominique Avez (54).

Tot voor kort werkte Dominque Avez als financieel adviseur. De coronaperiode opende zijn ogen en leerde hem dat hij dit beroep niet meer tot aan zijn pensioen wilde uitoefenen. Daarom ging hij een opleiding volgen voor chocolatier en ijsbereider. En hij maakte zijn droom waar door op de Grote Markt in Diksmuide zijn eigen lekkerbekkenzaak te openen. X-Kwisit komt van het Engelse exquisite (verfijnd) en geeft al een goed beeld van het gamma.


Dominique: “ik kom uit een familie van Bourgondiërs. Thuis maakten we soms al chocolade en ijs. Voor mij was het daarom een kleine stap. Een zaak openen die mensen gelukkig maakt, wat kan er mooier zijn? Ijs en chocolade toveren altijd een glimlach op het gezicht van mijn klanten.”

Gamma

“Ons aanbod varieert van ijs in hoorntjes tot literdozen. Daarnaast maak ik zelf ijstaarten en ijspralines. Ook de chocoladen pralines zijn huisgemaakt. Alleen de confiserie wordt ingekocht.

En goede ideeën heeft Dominique op overschot. Hier een tip voor het einde van het schooljaar!

Fotos: Facebook https://www.facebook.com/xkwisitdiksmuide

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.