4500 worstenbroodjes en 2000 appelbroodjes bij The Bakery by Kenney van Hoorick

“Verloren Maandag” in Antwerpen: dat betekent worstenbroodjes en appebollen. In de bakery by Kenney van Hoorick op het terrein van brouwerij De Koninck zocht men het net iets verder. Naast het traditionele aanbod waren er ook verschillende varianten te vinden die in samenwerking met andere lokale ambachtslieden zijn gemaakt.

Bresse kip en truffel vormen het hoofdingrediënten van The Butcher’s Son special. Kaaswinkel Van Tricht werkte de Van Tricht special was gemaakt met Funky Monk, een moderne versie van de traditionele abdijkaas. De Butcher Store special koos voor hert en everzwijn met gekaramelliseerde ui. En BBQ-restaurant Black Smoke werkte dan weer een worstenbrood uit met pulled pork en barbecuesaus.

Kenney Van Hoorick bakte de hele nacht door. Het resultaat: 4.500 worstenbroodjes gingen over de toonbank, 600 meer dan vorig jaar, en nog eens 2.000 appelbroodjes.

In de cafés van Antwerpen rekent men op die lekkernijen. Vroeg in de morgen zijn de mensen al present. Vaak krijgt iedereen, klanten of niet, een worstenbroodje of appelbol bij hun bestelling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.