Australian Home Made Ice Cream verovert Belg met homemade ijs

Vandaag kan je 35 Australian Home Made Ice Cream winkels vinden in België. La Meuse ging op bezoek bij bedenker en eigenaar Frederik Van Isacker.  Deze grote ijsliefhebber creëert alle ijsrecepten voor deze winkels zelf, naar zijn eigen smaak. “Ons ijs is écht home made. Alle sorbets en al het roomijs worden dagelijks (meerdere keren) vers gedraaid in onze winkels.”

Als Frederik wordt gevraagd welke smaken hij het lekkerst vindt, is het antwoord eenvoudig: “Omdat ik alle smaken creëer, vind ik ze allemaal leuk. Ik kan 20 bolletjes van verschillende smaken in een potje eten”, zegt hij.

De Belgen blijven traditioneel van smaak. “Wij hebben zeker een toets toegevoegd aan de bekende recepten, zoals mojito en aardbeien, Butterscotch (karamel met fleur de sel en hazelnoten uit Zweden) of Snickuts (karamel, chocolade en knapperige pinda’s) zijn twee andere voorbeelden. “Wij bieden smaken aan volgens de seizoenen, we hebben al sorbets met tomaat of komkommer gemaakt. En het werkt, maar slechts voor een tijdje. We zien vaak klanten die naar de toonbank kijken en zeggen, oh, ik ga tropisch fruit proeven, of mojito, … en als ze bij de toonbank aankomen, nemen ze uiteindelijk toch vanille en chocolade,” lacht Frederik. Over sorbets heft hij een duidelijke mening: “We moeten ophouden te geloven dat sorbet het ijs van de arme man is dat met water wordt gemaakt. Dit is vruchtenpuree en kristalsuiker, zonder water! »

Aardbeien uit Polen

Zijn alle goederen Belgisch? Nee. Australian Home Made Ice Cream werkt met vruchten uit verschillende landen, voornamelijk bevroren en versneden. Het bedrijf zet die in zijn werkplaats om en levert dat dan bij de winkels af, waar dagelijks ijs wordt gemaakt. Belgisch is de chocolade (Callebaut); met meer dan 25 ton per jaar verbruiken we best wel een flinke hoeveelheid. Aardbeien? Die komen uit Polen, de frambozen halen we uit Chili, de mango uit India, passievruchten uit Colombia en vanille uit Madagaskar. “In totaal gebruiken we 200 ton vruchtenpuree”, zegt de baas.

Bij de firma werken ze met meer dan 250 mensen (voornamelijk franchisewinkels). Naar schatting verkopen we 3 miljoen wafels per jaar, 600 ton ijs per jaar, of 6 miljoen schepjes ijs: “Het is nog niet genoeg”, besluit Frederik, geamuseerd, “mijn doel is dat elke Belg een schep ijs uit ons land per jaar eet”. Dus nog 5 miljoen te gaan…. tot we de 11 miljoen halen!

 

* De eerste “Australian Home Made Ice Cream”-winkel opende in 1989 zijn deuren in Knokke. De winkel had een uitstalraam van zo’n drie meter. De koeltoonbank stond aan het venster en het ijs werd ter plaatse vers geturbineerd. De kwaliteit van het ijs en de orginele en vriendelijke presentatie konden steeds meer klanten overtuigen om hun ijsje bij Australian Home Made Ice Cream te eten. Resultaat: meer winkels worden opgericht aan de kust en het merk was gelanceerd!

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.