Bakkerij Heidi: voor de tweede maal beste bakker van Vlaams Brabant

Veertien dagen lang konden de lezers van Het Nieuwsblad stemmen op hun favoriete bakker. Veertien dagen lang hebben vele bakkers hartstochtelijk campagne gevoerd om hun stem te krijgen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Bakkerij Heidi in Ternat mag zich nu een jaar lang de beste bakker van Vlaams-Brabant noemen. Het is de tweede opeenvolgende keer dat de Ternatse bakkerij deze prijs in de wacht sleept.

Uitbaters Geert Vanderheyden (51) en Inge De Wever (47) wonnen de provinciale titel met 20 op 25 punten. “Voor het tweede jaar op rij zijn we uitgeroepen tot ‘Beste bakker van Vlaams-Brabant'”, schrijven Geert en Inge op sociale media. “Ongelooflijk dankbaar dat we dit opnieuw mogen meemaken. Een dikke merci aan jullie, onze trouwe klanten, en aan ons uitstekende team.”

De lekkernijen van Bakkerij Heidi werden door de jury als volgt beoordeeld:

Het brood: “Duidelijke wil om zich te onderscheiden van anderen. Ook met de broden. De zuurdesembroden zijn vernoemd naar hun grootouders. Een wit Fonske of een bruin Louiske. Omdat de bakkerij maar een paar dagen per week open is, kun je ze ook kopen en thuis afbakken. Een erg lekker brood, maar meer als tussendoortje of voor bij de maaltijd en niet voor in de brooddoos.” (4 van 5)

Pistolets: “Het stokbrood is lekker knapperig. De pistolets vonden wij iets minder lekker.” (3,5 uit 5)

Koffiekoeken: “Ruzie in de jury. De bakkers zeggen dat de croissant weinig botersmaak hebben. De niet-bakkers spreken als klanten en zeggen ‘wij vinden die erg lekker’. Maar ook hier ligt de nadruk minder op de koffiekoeken. (3,5 op 5)

Patisserie: “Even samenvatten: als we op zoek waren naar de beste patissier van Vlaanderen, dan zou de zoektocht hier eindigen. Onmiddellijk. Wauw. Licht, luchtig, lekker, met originele ingrediënten”. (5 op 5)

De bakkerij: “Mensen die buiten de platgetreden paden denken door zelf brood te maken om thuis te bakken of takeawaydesserts ook aan restaurants te verkopen. De onelineverhaal is hier belangrijk. De bakkerij is alleen op vrijdag en zaterdag open, en op zondagochtend werken ze enkel op bestelling.” (4 van 5)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.