Nieuwe cupcake ontdekt na een lange zoektocht en nu te koop in Foodtruck van Beans and Bakery

Yenta Yacobs uit Weelde (Ravels) opende in november 2020 Beans and Bakery met als hoofddoel zoetigheden en patisserie te verkopen die elders niet verkrijgbaar zijn. Nu lanceert ze ook een nieuwe en unieke cupcake.

Yenta Jacobs is de vrouw achter Beans and Bakery. Zij combineert momenteel haar zaak met een andere baan, die van winkelmanager. “Ik ben mijn zaak begonnen in een heel moeilijke tijd”. Begin 2020 toen corona uitbrak, legt ze uit. “In het begin verkocht ik vooral doopsuiker en snoep voor doopfeesten, maar ondertussen heb ik mijn opleiding tot patissier afgerond en is de focus volledig verschoven naar unieke desserts zoals taarten en cupcakes en vooral op maat gemaakte zoetigheden.”

Zoektocht naar originele desserts

“Voor ik met Beans and Bakery begon, ben ik altijd op zoek geweest naar desserts gemaakt zoals je ze nergens anders vindt, en ja dat was uiterst moeilijk. Na vele werk-ervaringen, en nadat ik enkele professionele opleidingen heb genoten, ben ik beginnen nadenken en zoeken naar de juiste combinaties. Zo is Beans and Bakery ontstaan.”

“Onlangs ontdekte ik een gebakje van een New Yorkse bakkerij waar ik het recept niet van kon vinden. Ik heb wekenlang gezocht op YouTube en elders. Ik heb het regelmatig getest, en sinds deze week heb ik een soortgelijk gebakje dat mijn tester-groep erg lekker vindt.”

Ambachtelijke desserts en taarten

Ik sta in voor de ‘glitter and glamour’-desserts met de final touch! Nu heb ik een unieke cupcake ontdekt”, vertelt Yenta. “Het bestaat nergens anders in ons land.Het is een croissant, maar dan rond en gevuld met bijvoorbeeld pistachenoten, aardbeien of chocolade. Bovenop zit een laagje chocolade. Als je de cake breekt, komt de vulling eruit. Je ziet ook hele dunne laagjes deeg, zoals bij een croissant.”

“De cake is heel moeilijk te maken,” zegt Yenta. “Daarom denk ik dat er een grote vraag naar deze cake zal zijn. Mensen zijn op zoek naar iets unieks dat niet alledaags is.”

Foodtruck

Beans & bakery is momenteel gevestigd in Geneinde, in Weelde. “We waren begonnen met de renovatie van een gebouw daar, maar het is niet de juiste locatie. Daarom richten we ons nu vooral op weg met onze foodtruck. Wij verkopen al onze producten ook online. We werken graag op bestelling. .

“Onze droom is nog steeds om ons op een permanente locatie te vestigen, dat wel. We hebben aan Turnhout gedacht, maar daar is al veel te doen. Vroeg of laat vinden we de juiste plek. (gvn)

www.beansandbakery.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.