Bakkers zoeken opvolging

Tijdens de eerste wereldoorlog opende Benoni Keirens een bakkerij in de Statiestraat in Lebbeke. Vandaag, meer dan een eeuw later, bakken zijn nazaten nog elke dag brood en patisserie vanuit datzelfde pand. Nu zwaait Heintje de Hauwere de scepter in het atelier en bedient zijn vrouw Corry Keirens de klanten. Maar of er een vijfde generatie dit werk zal verder zetten is zeer de vraag?

De vader van Corry Keirens, Willy vertelde aan de krant ‘het nieuwsblad’ dat in de periode waarin hij startte er nog elf bakkers in Lebbeke waren. Vandaag zijn er nog maar vier en daar zijn de bakkers uit Wieze en Denderbelle – die deelgemeentes zijn van Lebbeke – bijgeteld. “Onze bakkerij is geen uitzondering. Er zijn zeker tien zaken die ik ken en die smachten naar een overnemer. Maar dat die steeds vaker niet gevonden wordt, is overduidelijk. Bakkers werken nu eenmaal zeven op zeven. Heintje legt uit waarom het zo druk is in een bakkerij. “Vandaag bieden wij 27 verschillende soorten brood aan. Een paar decennia geleden, waren drie soorten genoeg. En dan spreken we nog niet over de patisserie, enz. De bakkerij is bovendien gekend voor zijn eigen speculoos, lekkere éclairs, bijzondere vla, … Al die productievariëteiten bereiden, vraagt tijd en inzet.”

Strategie bij het investeren

Corry Keirens en Heintje De Hauwere hebben twee dochters (21 en 24). Zij studeren en het ziet er niet naar uit dat zij de vijfde generatie van de bakkerij Keirens zullen worden. Corry en Heintje: “Naar de opvolging toe, hebben we nog geen concrete plannen.” Ze begrijpen dat hun dochters hun eigen weg willen gaan. “Ik weet niet welke richting het bedrijf uit zal gaan,” zegt Heintje, “we hebben ook drie werknemers. Wij willen bovendien gelijke tred houden met de technologische ontwikkelingen, hetgeen nieuwe investeringen vraagt. Maar om deze trend te volgen is er veel geld nodig. En daar hoort natuurlijk een langetermijnvisie bij.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.