Voortaan is er chocolade van de tweede generatie. Barry Callebaut herontwierp het maken van chocolade – bekend als het Cocoa Cultivation & Craft principe (CCC) – om de speciale kwaliteiten van elke cacaoboon te kunnen beleven, proeven en hun smaaknuances te onthullen.
Tijdens een wereldwijd evenement in Venetië, Italië, kondigde Barry Callebaut CEO Peter Boone de introductie aan van de tweede generatie chocolade, meer dan 140 jaar na het ontstaan van de eerste generatie.
Het nieuwe productontwerp stelt ‘cacao eerst, suiker laatst’, terwijl het recept zo puur is als het maar zijn kan. Pure chocolade bevat twee ingrediënten, en de melkchocolade bevat ook nog zuivel. De tweede generatie is niet alleen een eerbetoon aan de smaken van de natuur, maar ook aan de consument die bewuster leeft.
Met deze introductie wil Barry Callebaut ambachtslieden en grotere brands inspireren en ondersteunen om de creaties van de ‘next genreation’ in zoetwaren, bakkerij, patisserie, desserts en ijs te definiëren.
Cacao eerst
Door het CCC-principe toe te passen, herdefinieerde Barry Callebaut chocolade volledig: cacao op de eerste plaats, suiker op de laatste plaats. Om de nuances van cacaosmaken te ervaren, is het recept van de 2de generatie chocolade zo puur als maar kan. Deze chocolade bevat 50% minder suiker dan de meest geconsumeerde chocolade ter wereld.
Ontdek de 2e generatie chocolade
Bewustere consumenten
Het verlangen van de consument om te genieten en zich te verwennen met lekkere producten bestaat al eeuwig. De laatste tijd zien we echter dat de smaakwaardering van consumenten is geëvolueerd.
Mensen willen nog steeds genieten van eten en drinken, maar denken tegelijkertijd aan hun gezondheid. Het recente eigen consumentenonderzoek van Barry Callebaut benadrukt deze trend.
Geef als eerste een reactie