Bereid controles van het FAVV optimaal voor

Om de inspecties uit te voeren, gebruikt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen checklists. Dat zijn lijsten van punten die de FAVV-controleur onderzoekt bij een controle. Checklists zorgen ervoor dat controles overal op de zelfde manier en zo objectief mogelijk verlopen. Op basis van deze checklists geeft de controleur u het eindresultaat van zijn bezoek.

Sinds jaren worden deze checklists op de website van het FAVV ter beschikking gesteld van bedrijven in de voedselketen. Dit om hen te helpen de voedselveiligheid te verzekeren en de wetgeving te respecteren, en ook opdat ze zo de controle optimaal zouden kunnen voorbereiden. Sinds kort zijn de checklists te raadplegen via een praktische zoekmodule.

Pdf-file

Zo kunt u voortaan de checklists opzoeken volgens de activiteiten die u uitoefent. U krijgt dus enkel de checklists die u aanbelangen en hoeft geen lange lijst meer te doorlopen. De checklists worden u aangeboden als een PDF-bestand dat u kunt opslaan of afdrukken. U kunt de checklists ook opzoeken volgens “plaats – activiteit – product” (PAP-code). Als u het nummer ervan kent, kunt u ook specifieke checklists opzoeken op nummer.

Van elke checklist krijgt u steeds de meest recente versie te zien (met andere woorden deze die op dit moment van toepassing is). Als u een eerdere (gearchiveerde) versie wil raadplegen, kunt u die oproepen met een druk op een knop in de kolom “archief”.

 

Alle checklists zijn nu ook beschikbaar met commentaar om u de interpretatie van de te controleren punten gemakkelijker te maken. Zo weet u precies wat de vereisten van de checklist inhouden en kunt u de controle nog beter voorbereiden. Omdat u de regels beter kan toepassen, verzekert u meteen ook beter de voedselveiligheid van uw producten.

Op de FAVV-website vindt u een korte handleiding, zodat u direct aan de slag kunt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.