Bierbrood van Zelzaatse bakkerij Anselmo ter promotie van nieuwe album van metalband Powerstroke

De metalband Powerstroke en bakkerij Anselmo in de Jozef Chalmetlaan in Zelzate hebben samen een nieuw “bierbrood” op de markt gebracht. Het trippelbier Dikke Zeuge, dat eerder door Powerstroke werd geïntroduceerd, voegt een kenmerkende smaak toe aan dit stevige brood. Het brood, dat 15 euro kost, is verkrijgbaar in een pakket met het nieuwste album en een single van de band.

Na talloze smaaktests zijn ze erin geslaagd tarwemeel, zonnebloempitten, gerstemout, roggezuurdesem en de toevoeging van Dikke Zeuge trippelbier te combineren. Na 24 uur fermenteren en bakken in een hete oven is het resultaat een hartig en uniek bierbrood dat volgens bakker Hans Scherpereel dient als promotieartikel voor Powerstroke en hun nieuwste cd.

Metalband Powerstroke

Powerstroke wil zijn naam vestigen als een herkenbaar merk en heeft al samengewerkt met een lokale brouwerij om hun 9% ABV trippelbier, Dikke Zeuge, te produceren. Daarnaast zijn ze een samenwerking aangegaan met de Zelzate distilleerderij Eenvoud om hun eigen gin te maken en een lokale koffiebranderij voor hun eigen koffiemelange Babalon. Nu introduceren ze een robuust Powerstroke-brood, een creatie van bakker Hans, voegt Maarten Geeraerts toe, de Zelzate-gitarist van de band.

Powerstroke, opgericht in 2007, is een metalband waarvan de leden voornamelijk uit het Meetjesland komen. De groep zal deze zomer optreden op Rock voor Specials en als openingsact dienen voor de Europese tournee van Evildead vanuit LA. In augustus hebben ze ook optredens in Antwerpen met de Amerikaanse metalband Pro-Pain.

Bakker Hans en gitarist Powerstroke

De gitarist Maarten Geeraerts legt uit dat hij en Hans elkaar al een tijdje kennen, en de naam van zijn bakkerij, Anselmo, trok meteen zijn aandacht omdat het toevallig dezelfde naam heeft als zijn favoriete heavy metal zanger, Phil Anselmo van de band Pantera. Bovendien staan de letters CFH op het kenteken van Hans’ auto voor “Cowboy from Hell”, het beste nummer dat Pantera ooit heeft geschreven. Een connectie tussen hen was dus onvermijdelijk.

De twee hadden nagedacht over het idee om een brood te maken met Dikke Zeuge als ingrediënt. Omdat Powerstroke begin juni 2023 de eerste persingen van hun nieuwe album “Diamonds Made of Scars” uitbrengt, heeft Anselmo de komende dagen een speciale aanbieding. Voor de prijs van 15 euro kunnen klanten een Powerstroke-brood kopen samen met de nieuwe cd en de vorige single, met daarop een remake van “Until the Fat Lady” met Stef Bos en Slongs Dievanongs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.