Joost Muésen in Hoogstraten sluit de deuren, broodovens blijven in gebruik

Joost Muësen (56) en zijn vrouw Lutgard Cools (55) hebben besloten hun bakkerij, Bakkerij Muësen, gelegen naast de voormalige politiekazerne aan de Vrijheid in Hoogstraten, na 29 jaar te sluiten. Er komt geen opvolger, maar het pand van de bakkerij wordt gebruikt door de eigenaren van een versmarkt die binnenkort wordt geopend op de hoek van de Vrijheid en de Gravin Elisabethlaan.

Op de laatste dag van de bakkerij kregen de klanten bij wijze van afscheid een drankje en een praline aangeboden. Lutgard sprak haar dank uit voor de steun van de klanten en erkende dat de bakkerij zonder hen niet had kunnen floreren. Ze deelde ook mee dat ze het sociale contact met de klanten erg zal missen en dat het voor hen ook een aanpassing zal zijn. Sommige klanten kochten zelfs dertig broden om nog een tijdje langer van het brood van Joost Muésen te genieten na de sluiting van de bakkerij.

Blessures

Joost en Lutgard haalden herinneringen op aan de afgelopen 29 jaar en hoe leuk ze het vonden om de bakkerij te runnen, maar nu is het tijd om het rustiger aan te doen. Het nachtwerk heeft zijn tol geëist en als bakkersechtpaar hebben ze altijd tegenovergestelde roosters. Joost werd dit jaar geconfronteerd met een aantal extra uitdagingen als gevolg van blessures: hij brak zijn pols in februari en zijn schouder in april. Hoewel ze onzeker zijn over de toekomst, ziet Lutgarde wél een fijne bijkomstigheid in het feit dat ze straks niet meer vroeg op hoeven te staan.

Toekomst

Joost werkte eigenlijk al – voor die periode van 29 jaar – in de bakkerij, want hij begon als assistent terwijl Jan Schrijvers de bakkerij runde. Toen de kans zich voordeed om de bakkerij over te nemen, aarzelde Joost niet om die aan te nemen. Pas daarna ontmoette hij Lutgard. Voor Lutgard was de wereld van de bakkerij nieuw en ze gaf toe dat ze veel moest leren, maar omdat ze jong was, verliep het allemaal van een leien dakje.

Hoewel Joost en Lutgard de bakkerij sluiten, zullen de ovens niet stil blijven staan. Ze hebben een oplossing gevonden met de eigenaren van bistrobar, hotel en friterie De Jachthoorn, die in juni een versmarkt opent in de buurt. Het brood dat daar verkocht wordt, wordt in hun bakkerij gebakken, wat voor beide partijen gunstig is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.