Coupe du monde de la Pâtisserie in september ’21: de natuur in de kijker

In de overgang naar een meer verantwoorde wedstrijd heeft het organisatiecomité van de wereldbeker voor patisserie ‘Coupe du Monde de la Pâtisserie’ besloten de natuur te eren via het algemene thema “Alle kunst is nabootsing van de natuur”. Tijdens de tien uur van de wedstrijd, op 24 en 25 september, moeten de 20 deelnemende teams het volgende presenteren :

  • 4 desserts, waaronder een dummy met Pure Origin Valrhona chocolaatjes
  • 4 ijsjes, waaronder een dummy met Capfruit – 1
  • 10 restaurantdesserts
  • 1 artistiek stuk gemaakt van suiker, creatie van een plantenensemble (lint, gebladerte, realistische of abstracte bloem): hoogte : maximaal 165 cm, inclusief sokkel
  • 1 artistiek stuk in chocolade: hoogte: maximaal 165 cm, inclusief voet, opname van het gebeeldhouwde Valrhona chocoladeblok

Alle smaakproeven moeten zonder titaandioxide (E171) of glitterpoeders (E172) worden uitgevoerd. De ijssculptuurproef is voor deze editie niet vernieuwd.

De 20 teams die gekwalificeerd zijn voor de 2021 World Pastry Cup zijn :

  • Top 3″ landen: Frankrijk, Japan, Italië
  • Europa: Zwitserland, Zweden, Rusland
  • Amerikaanse continent: Chili, Argentinië, Mexico
  • Afrika: Algerije, Egypte, Marokko
  • Azië: Maleisië, Singapore, China
  • Midden-Oosten (nieuw in 2021): Koeweit
  • Wildcards: VK, Brazilië, Zuid-Korea, Taiwan