
Bakkerij-Patisserie Homberger in Saint-Ghislain heeft midden november 2023 een speciale prijs gewonnen, de “Coq de Cristal”, voor hun suikertaart op grootmoeders wijze. Deze wedstrijd wordt al 29 jaar gehouden en staat in het teken van lokale agrarische en handgemaakte producten. Professionele juryleden uit de voedingsindustrie proeven en beoordelen de inzendingen zonder de merken te kennen.
De wedstrijd, georganiseerd door Apaq-W in samenwerking met Accueil Champêtre en Wallonie en de Foire de Libramont, vond plaats op 17 november in de Provinciale Hotelschool in Namen. Ongeveer 70 producten van 60 lokale producenten werden voorgesteld, geproefd en beoordeeld in verschillende categorieën, waaronder één voor bakkers en patissiers.

Suikertaart op grootmoeders wijze
Dit was de eerste keer dat Boulangerie Homberger deelnam aan een wedstrijd en ze wonnen een trofee in de categorie suikertaart à la grand-mère. Sébastien Papeleux, de eigenaar, is trots op deze prestatie. Hij vertelde dat toen ze de bakkerij overnamen, ze een aantal nieuwe producten introduceerden, waaronder hun witte suikertaart, die een topper bleek te zijn bij de klanten. Ze tonen hun trofee nu trots in de bakkerij en kijken uit om aan nog meer wedstrijden deel te nemen.



Bron: Sudinfo
Geef als eerste een reactie