Darth Vader uit chocolade van Stijn Vandenbouhede uit Gent trekt alle aandacht

Stijn Vandenbouhede, een 22-jarige chocolatier uit het Gent, heeft uit meer dan 45 kilo chocolade een levensgrote buste van Darth Vader gemaakt. Stijn en zijn ouders openden onlangs een chocoladewinkel in de Mageleinstraat, waar ze zowel klassieke pralines verkopen als unieke creaties zoals pralines met gandaham, een Bloody Mary-praline, een Mozart-viool, een schilderij van Raveel en een Gibson-gitaar gemaakt van chocolade.

Stijns ouders baatten vroeger en bakkerij uit dichtbij het station. Vorig jaar sloegen ze een nieuwe weg in en opende de chocolaterie, met Stijn als creatief brein van de zaak. In 2022 creêerde Stijn een levensgrote Baby Yoda van Star Wars Day, en dit jaar richtte hij zich op het maken van Darth Vader. Het ging om een levensgrote buste van Darth Vader die volledig uit chocolade bestaat en ongeveer 45-50 kg weegt.

Vandenbouhede werkte ongeveer twee weken aan de buste en schat dat hij er meer dan drie tot vier dagen werkuren aan besteedde. Het is een pronkstukdat niet verkocht wordt. Stijn die bekend staat om zijn ongewone chocoladefiguren, gelooft dat hij de eerste is die een chocoladeversie van Darth Vader heeft gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.