Nieuwe patisseriefabriek Eclair van Carrefour in Ternat verwacht serieuse omzetgroei

Carrefour België heeft een nieuwe patisseriefabriek van 28 miljoen euro in Ternat geopend, die bijna vier keer zo groot is als de vorige fabriek. Doel is om de omzet sterk te doen toenemen door beleveringen aan buitenlandse Carrefour-winkels.

De nieuwe fabriek verwerkt jaarlijks 300 ton bloem, 90 ton rijstpap en 35 ton zure room tot patisserie. Het personeel moet wennen aan de gigantische spuitzakken die ze vandaag gebruiken. De investering van 28 miljoen euro komt van Carrefour, dat voor haar patisserie in tegenstelling tot andere ketens geen beroep doet op externe leveranciers, maar bijna alles in eigen beheer uitvoert.Verwachte groei

Eclair, de banketbakkerij van Carrefour biedt werk aan 144 werknemers die 350 verschillende producten produceren, waaronder kerstbûches, biscuits, glacés en taartbodems. Verwacht wordt dat de omzet van Eclair zal stijgen van 24,7 miljoen euro in 2022 tot 40 miljoen euro in 2026. De fabriek, die bijna alles zelf maakt, heeft machines die taken hebben overgenomen die voorheen handmatig werden gedaan, maar verwacht wordt dat er de komende maanden nog 20 werknemers zullen bijkomen.

Export

Eclair is de enige overgebleven patisserie uit het GB-tijdperk van Carrefour en de producten worden zonder externe leveranciers gemaakt. Die omzetverhoging van 24,7 miljoen euro (29,4 miljoen dollar) in 2022 tot 40 miljoen euro in 2026 moet vooral door export worden gerealiseerd. Het bedrijf is onlangs begonnen met de levering aan Roemeense Carrefour-winkels van enkele van zijn gebak- en dessertproducten.

Eclair onderhandelt ook over leveringen aan Carrefour Frankrijk en verwacht binnenkort om ook de Spaanse winkels te beleveren. Eclair, dat begon als een bakkerij in een hypermarkt van Carrefour, was in de jaren tachtig een van de verschillende productiecentra van Carrefour in België.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.