De beste bakker van Limburg: bakkerij Swerten

In Horpmaal, een buitenwijk van Heers,viel er eind februari 2021 wat te vieren. Bakker Swerten was uitgeroepen tot beste bakker van Limburg. De bakkerij Swerten mag zich een jaar lang de beste bakkerij van Limburg noemen.

De juryleden waren zichtbaar onder de indruk van alle lekkernijen die hier worden aangeboden: “De beroemde Limburgse rijsttaart gemaakt met melk van de lokale boer is gewoonweg fantastisch!”, stelden ze. Om dit heugelijk feit te vieren werden alle trouwe klanten van de bakker op een duurzame draagtas getrakteerd.

In de bakkerij kan bakker Swerten het laatste jaar rekenen op de hulp van zijn zoon Axel. Deze 23 jarige ex-prof voetballer helpt vader met het doen van de broodronde.

Initieel was het de bedoeling dat Axel een tearoom naast de zaak zou gaan uitbaten. Corona zette dat plan op non-actief. Nu doet hij de broodronde. En het klantenbestand is zodanig gestegen dat de broodronde voortaan met de bestelwagen gebeurt, terwijl hij dit vroeger met zijn wagen deed.

Ook ontbijtmanden vinden gretig hun weg naar de klanten. Op Paaszondag 2020 waren er dat maar liefst 250. Hectisch, dus!

Uit het juryrapport

  • Brood: “Geen grote keuze, maar een bewuste keuze. Bij voorkeur niet te veel brood, maar goed brood. Volgens bakker Hendrik smaakt het de volgende dag nog steeds zo lekker. En hij heeft gelijk. ” 4/5
  • Pistolets: “Mooi en lekker. De bestseller is de ronde ratatouille ciabatta. “4/5
  • Koffiekoeken: “Het deeg heeft veel ei en de croissant heeft een goede laag suiker binnenin. Maar je zou kunnen zeggen dat Limburg meer een provincie van gebak is dan een provincie van koffiekoeken. “3.5/5
  • Gebak: “Ouderwetse taarten, en dat is een compliment. De zoete rijstwafels met melk van de boer verderop zijn heerlijk. Zo ook de Katalaanse taart. Of het gebak met zelfgemaakte slagroom.” 4.5/5
  • De bakkerij: “Een bijna 70 jaar oude bakkerij die je precies het gevoel geeft dat je op vakantie bent in dit kleine dorpje. Een bakkerskoppel waar twee warme mensen aan het roer staan. 4/5

Mer info: https://www.facebook.com/bakkerij.swerten

Beeld: https://www.bakkerij-swerten.be/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.