De chocoladen raket van PIVA is het middelpunt van Europa’s grootste ruimtevaarttentoonstelling

Van 23 april tot 30 juni 2022 zal “SPA©E – The Human Quest” te zien zijn in het Antwerps Tentoonstellingscentrum. Het is de grootste ruimtevaarttentoonstelling in Europa. Het zal mogelijk zijn om levensgrote replica’s van historische ruimtevaartuigen te zien. Maar de bezoekers zullen ook een Antwerpse raket kunnen bewonderen die studenten van PIVA uit chocolade hebben gemaakt.

Kris Van Rysselberghe, technisch-adviseur bij de bakkerijafdeling van PIVA: “De organisator kwam naar onze school. Zij hadden eerst bij bedrijven uit de chocoladewereld aangeklopt. Deze professionals stelden onze school voor als kandidaat”. De school besloot deze taak toe te vertrouwen aan de leerlingen van het zevende jaar, die gespecialiseerd zijn in de bakkerij en chocolade. Volgens vakleraar Jürgen Baert kan dit letterlijk worden opgevat: “Ik heb de taak overgelaten aan de studenten, maar ik hielp wél bij het bouwen van de raket. Voor zo’n project kunnen we mallen gemaakt worden, maar dat is duur en tijdrovend. Voor de kop van de raket gebruikten we daarom de kom van een keukenrobot, de buizen waren twee emmers en de vorm onderaan is die van een bloempot”.

Voor de opendeurdag van PIVAhebben de leerlingen de raket nog eens nagemaakt, zodat iedereen die de school bezocht het werk nog eens kon bewonderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.