Scandinavisch geïnspireerde Mastel, nu ook op een tweede vesting in Gent

Mastel, het Scandinavisch-geïnspireerde ontbijt- en lunchcafé van de Tondeliersite, heeft er nu een zusje bijgekregen in Onderbergen in Gent. Sam van Houcke (38) en Stefanie Van Nieuwenhuyze (33) hebben er dus een tweede vesting bij in Onderbergen, vlakbij de Veldstraat in Gent.

Mastel in Onderbergen is al de derde zaak die Van Houcke en Van Nieuwenhuyze onder hun eigen naam openen, naast Mastel en het restaurant Maste in Tondeliersite. In Onderbergen richten ze zich op een ander publiek: het winkelend publiek in de Veldstraat: “Ik denk dat de mensen die daar winkelen links of rechts gaan om iets te eten te halen. Aan de ene kant is er al een bakkerij van Kultur, dus kozen we voor de andere kant”, legt Van Houcke uit.
De nieuwe winkel is niet alleen een bakkerij, want het koppel biedt ook salades, warme gerechten en zelfs snacks aan. “We proberen veelzijdig te zijn van 9 tot 18 uur,” zegt Van Houcke. U vindt hier niet de klassieke chocoladetaarten, maar wel chocoladebollen, kaneelbroodjes, notentaarten, brioche, gevuld gebak en smørrebrød. “Voeding met een scandinavische twist.”

Tondelierlaan 25 Gent

Het grootste deel van de productie gebeurt in het atelier aan de Tondelierlaan 25 in Gent. Het brood wordt daar ’s morgens gebakken en dan naar Onderbergen vervoerd. “Artisanaal gebakken, met de klemtoon op kwaliteit. Het assortiment is dan ook vrij beperkt met drie soorten brood en vier soorten koffiegebak.

In Onderbergen is er plaats voor ongeveer 20 personen, en bij mooi weer is er ook ruimte op het buitenterras. Eén zondagmiddag per maand verandert de winkel in een pop-up store waar je een culinaire tapasreis kunt maken.

INFO: www.mastel.be, Onderbergen 33, 9000 Gent. Open van dinsdag tot zaterdag, van 9 tot 18 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.