De deuren van Patisserie Danny in Oostende gaan na 33 jaar definitief dicht

Danny Serpieters en zijn vrouw Sabine Devolder zijn al 33 jaar de enthousiaste uitbaters van Patisserie Danny in de Nieuwedokstraat 15, 8400 Oostende Oostende. Helaas is er geen familieopvolging voor de bakkerij en hebben zich nog geen potentiële kopers gemeld. Op zaterdag 24 juni, tijdens de avondmarkt in Konterdam, organiseren Danny en Sabine een bedankbijeenkomst voor trouwe klanten voordat ze de deuren van Patisserie Danny sluiten.

Danny, oorspronkelijk afkomstig uit Eernegem, volgde de bakkersopleiding in Brugge. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag als bakkersassistent bij Bakker Cappon in de Konterdamwijk van Oostende. “Ik was 22 jaar toen ik hier begon als bakkerijmedewerker”, vertelt Danny (55). “Na iets meer dan een jaar, in 1990, nam ik de zaak over samen met Sabine, die als verkoopster werkte. In 1993 zijn we getrouwd en sindsdien zijn we de trotse ouders van twee kinderen die hun eigen zaak runnen. Dochter Valerie (28) heeft haar eigen decoratiebedrijf en hun zoon Arne (25) leidt een elektrobedrijf. Wij baatten de Patisserie Danny al 33 jaar uit.”

Brood en banket van hoge kwaliteit

“Onze specialiteit is altijd de hoge kwaliteit van verschillende soorten brood geweest, van wit tot boerenbrood, van dieetbrood tot koolhydraatarm brood. We hebben ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van ons gebak, met de beste ingrediënten. De winkel is in 1993 gerenoveerd en het atelier in 2000 om plaats te bieden aan nieuwe producten en baktechnieken. Door de jaren heen hebben we een klantenbestand opgebouwd uit Konterdam, alle hoeken van Oostende en zelfs van Diksmuide en Koekelare. We zijn er ook trots op dat onze winkelbediende, Bianca Vanbeveren, al 23 jaar bij ons is.”

Over te nemen

Na 33 jaar dag en nacht voor de zaak gewerkt te hebben, voelen Sabine en Danny de drang om over te stappen naar een normaler leven. Ze hebben nog niemand gevonden om de zaak over te nemen of om te bouwen tot een koude bakkerij. “Kandidaten zijn welkom” Danny wil professioneel een handje uit de mouwen steken bij zijn kinderen. Zijn vrouw zoekt nog een baan elders!

“De Konterdamse kermis in 2023 leek ons een passend moment om een streep onder alles te zetten. Op zaterdag 24 juni is er een avondmarkt in de buurt en organiseren we een bedankborrel voor al onze trouwe klanten. Sommigen komen hier al 33 jaar. Iedereen die zich aanmeldt is welkom. We willen ons afscheid in stijl en vriendschap vieren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.