Grootste appelcake ooit wordt zondag 25 juni in Zwevezele gebakken

Bakker Danny Steenhuyse, de voorzitter van De Hillefisters in Zwevezele bakt zondag 25 juni 2023 de grootste appelcake ooit. De opbrengst van de appelcake gaat naar het goede doel, de Zelfmoordlijn 1813. Danny Steenhuyse heeft persoonlijk ervaring met het verlies van dierbaren door zelfdoding en wil met deze inzamelingsactie zijn steun betuigen aan het voorkomen van zelfmoord.

De Hillefisters, een organisatie in Hille te Ewevezele hebben de festiviteiten van de Hillekermis aangekondigd, die plaatsvinden tijdens het weekend van 23 juni- 25 juni 2023. Het evenement omvat verschillende activiteiten en is gericht op het creëren van een gezellig feest voor de gemeenschap. Op vrijdagavond begint het met een Afterwork Party, op zaterdag keert het metal festival Hillrock terug en op zondag is er een familiedag, met een goochelaar die een optreden geeft tijdens het aperitief. Daarna is er een barbecue en als dessert wordt de grootste appelcake ter wereld gebakken door bakker Danny Steenhuyse.

Middenstanders en vrijwilligers

De recordpoging om de grootste appelcake te bakken bleek niet haalbaar, maar in plaats daarvan wordt er een grote appelcake van 2,5 meter bij 1,5 meter gemaakt. Lokale ondernemers schenken de ingrediënten en vrijwilligers helpen Danny Steenhuyse kosteloos bij het bakken. Mensen kunnen van tevoren een appelcake bestellen voor 4 à 5 personen en één stukje appelcake kopen om het goede doel te steunen met een donatie van 3 euro.

De kosten voor de barbecue en het dessert bedragen respectievelijk 20 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen. Meer informatie en reserveringen zijn te vinden op de website www.reuzenappelcake.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.