Nieuw ijssalon Coco Gelato in Gent is ogenblikkelijk een topper

Coco Gelato heeft zijn deuren pas geopend aan de Walpoortstraat 7 in Gent en trekt al heel veel publiek, zelfs nog voor de officiële opening die zondag 16 juli plaatsvond. De eigenares, Emilia Joye, had oorspronkelijk een succesvolle pop-up in Brugge. Na talrijke aanvragen besloot ze een permanente ijssalon op te richten in Gent.

Emilia Joye, een 27-jarige onderneemster verbleef eerder in Londen voor haar studies. Later verrichte ze in Londen werk als fotograaf. Ze keerde tijdens de pandemie terug naar huis. Toevallig kwam haar broer rond dezelfde tijd ook terug uit Italië, waar hij een studie gelato (Italiaans ijs) in Bologna had vervolledigd.

Emilia en haar broer begonnen hun eigen ijssmaken te ontwikkelen en te verkopen vanuit hun huis in Roeselare. In de zomer van 2021 zette Emilia een belangrijke stap voorwaarts met de opening van een pop-up winkel in Brugge onder de naam Coco Gelato, vernoemd naar haar hond Cozette, die op zijn beurt refereerde naar een Italiaanse dame.

Gent

De nieuwe locatie biedt twaalf smaken huisgemaakt ijs, waaronder hazelnoot-cacao (bacio), pindakaas-jam en crèma (een puddingachtige smaak). Onder de smaken zijn er tien nieuwe opties, waaronder veganistisch ijs gemaakt met amandelmelk. Emilia is trots op het gebruik van ingrediënten van topkwaliteit: melk van een lokale biologische boerderij, hazelnoten van een kleine boerderij in Piemonte, vanille uit Madagaskar en Belgische chocolade.

Bij Coco Gelato kunnen klanten genieten van één lepel voor €3,50, twee lepels voor €5, of drie lepels voor €6,50. De zaak biedt ook koffie van Vandekerckhove, een selectie wijnen en een gezellig terras voor de winkel. Coco Gelato is met zijn streven naar uitmuntendheid al snel een populaire bestemming geworden voor ijsliefhebbers en is zeven dagen per week geopend om aan de wensen van klanten te voldoen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.