Dina Ben Taib wint BK Aspirant Baker

Op de finale van het Belgian Championship Aspirant Baker heeft Dina Ben Taib de gouden medaille in de wacht gesleept. Ella Lenjou en Pina Gonçlaves vervolledigden het podium.

De finale van het Belgisch kampioenschap voor jonge bakker vond plaats tijdens de vakbeurs Broodway in Kortrijk. Opvallend was dat de deelnemers dit jaar voor het eerst een opdracht rond nutritioneel brood kregen voorgeschoteld. Ze moesten een brood met nutriscore A bereiden en dat tegelijk van een interessante smaak voorzien. Ella Lenjou – winnares in die categorie – overtuigde de jury door het gebruik van desem, gekiemde granen, cacaonibs en mosterdkorrels.

Dina Ben Taib haalde doorheen alle categorieën – waaronder brood, stokbrood en viennoiserie – de hoogste score. Ze is de terechte winnaar van deze achtste editie. Pina Gonçlaves behaalde brons. “Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars”, aldus Guido Devillé, drijvende kracht achter Aspirant Baker. “Ze zijn echt overtuigd van ons ambacht. Acht op tien voormalige deelnemers van onze wedstrijd hebben intussen een eigen zaak, werken in het onderwijs of als demonstrateur.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.