Een lachend kakje bij Brood & Banket Welvaert steunt actie “Stop Darmkanker”

Bakker Luc Welvaert uit Nevele heeft drie nieuwe vormen van gebak ontwikkeld rond het thema darmkanker. Zijn doel is om geld in te zamelen voor de actie “Stop darmkanker”. Hij wil ook mensen aan het denken te zetten, hoewel hij weet dat zijn winkelpubliek daar niet zo graag bij stilstaat. Luc Welvaert werkte zichtzelf al eerder in de schijnwerpers door in 2019 “boezembroden” te maken voor “Kom op tegen (borst)kanker”.

Het initiatief wordt uitgevoerd in samenwerking met drie apothekers en enkele huisartsen uit de regio. Zijn actie is zinvol, want elke dag krijgen 23 mensen in ons land de diagnose darmkanker. En tien Belgen sterven dagelijks aan deze ziekte.

Darmkanker is zeer moeilijk te genezen, maar vroegtijdige opsporing kan het ergste voorkomen. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op genezing meer dan 90%. Vandaar de aanbeveling van de belgische gezondheidsraad om mensen tussen 50 en 74 jaar om de twee jaar gratis te laten testen.

Vader

Banketbakker Luc Welvaert steunt de campagne met twee varianten van het “lachend kakje”, een chocolademousse in de vorm van een kaka-emoji op een bodem van meringue of biscuit. De boulshit is een Berlijnse bal gevuld met chocolade, met daarbovenop een het “Kom op tegen kanker-strikje”.

Luc Welvaert : “Een check-up is belangrijk”, weet de bakker als geen ander. “Mijn vader is gestorven aan kanker en ik laat me regelmatig controleren. Het laatste wat je wil doen is uit schaamte je symptomen negeren. Net als bij de boezembroden hoop ik dat deze humoristische taarten het taboe helpen doorbreken. Voor elke verkochte taart gaat 50 cent naar de vzw “Stop Darmkanker”, besluit Welvaert.

boezembrood uit 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.