Geelse saffraanmoppen van Geelse bakkerij Peter Steurs erkend als streekproduct

Bakker Peter Steurs had het al een paar keer opgevangen, vroeger bakten de Geelse bakkers “moppen”. Peter ging daarom op zoek en ontdekte twee recepten in een oud bakkersschriftje onder de titel “Geelse moppen”. Deze koekjes waren vroeger voor de rijke mensen en ze werden wel eens in jenever gesopt.

De Geelse moppen zijn, net als in Nederland, vrij harde boterkoekjes op smaak gebracht met kruiden. In Geel koos men, niet geheel onverwacht, voor saffraan. Iets wat in 1932 reeds genoteerd werd in twee folkloristische publicaties. In tegenstelling tot vroeger kan Peter in zijn Geelse saffraanmoppen met lokale Belgische saffraan werken. Verwar ze niet met de Gentse mokken of noppen van Scherpenheuvel die beide gekruid worden met anijs.

Meer info:
Bakkerij Peter Steurs bvba
Dr. Vandeperrestraat 149
2440 Geel
T 014 58 88 57

Aangeboden door Bakkerij Peter Steurs bvba uit Geel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.