Hashtag van de toekomst: #millyesterdaybaketoday

instagram Ket Baker
# Hashtag Ket Baker

Hashtag millyesterdaybaketoday verenigt bakkers in Australië. bakkers die het korteketenverhaal aanhangen. Daartoe behoort ook de zuurdesembakkerij Ket baker ofwel de Belgische Miek Paulus die haar eigen bakkerij Ket Baker “downunder” runt. Ze deelde met ons haar verhaal en visie op het vak.

 

Een opvallende vaststelling in dit verhaal over de Hastag #millyesterdaybaketoday ( zuurdesmbakkerij) is dat de echte ambachtelijke Australische bakkers meer en meer inzetten op het korteketenverhaal en natuurlijke productieprocessen. Ook in Duitsland zien we gelijkaardige tendensen. daar kiezen de bakkers ook vaak voor het korteketenverhaal.

 

Voorbeelden uit Australië

  • Het mooiste voorbeeld is de hashtag #millyesterdaybaketoday, die bakkers verenigt die hun bloem rechtstreeks aankopen bij een lokale molenaar of die zelfs persoonlijk vermalen in een eigen authentieke graanmolen.
  • Nog een mooie quote: “Er staat in onze tuin een citroenboom. Klanten bezorgen ons in ruil voor enkele citroenen ook hun kweeperen of kumquats (sinaasappelachtige vruchten met citrussmaak, nvdr.). Die vruchten verwerken we in onze producten. Op die manier ontstaat een interessante wisselwerking.”
  • Dat is dus nog een extra reden dus om nu al uit te kijken naar het volgende nummer van B&B.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.