Klaaskoeken erkend als streekproduct

Een West-Vlaamse bakker, bekend om zijn klaaskoeken wordt geprezen voor het promoten van eetbaar erfgoed en de rijke Vlaamse broodcultuur. Bakkerij De Zaaier diende de vraag voor erkenning in. In Klerken, bij Patrick en Dorine kan je terecht vanaf eind september tot half december voor dit goudbruin gebakken stukje West-Vlaams erfgoed. Altijd lekker met warme cacao of chocolademelk!

De Beoordelingscommissie, bestaande uit experts uit diverse voedseldomeinen, beoordeelt de aanvragen en beoordeelt de dossiers op basis van de vijf criteria van STREEKPRODUCT.be (productieplaats en -wijze, ingrediënten, faam en traditie). In de bakkerijsector is er opnieuw een opmerkelijk product te vinden: Klaaskoeken als Streekproduct.be

Klaaskoeken of man-te-peerd uit Zuid-West-Vlaanderen

In Zuid-West-Vlaanderen werden tijdens Sint-Maarten en Sinterklaas “klaaskoeken” gebakken. Het deeg lijkt op koekebrood, een luchtig gistdeeg verrijkt met boter en eieren. Ze staan ook bekend als man-te-peerd of klaaspeerd, vanwege hun meest voorkomende vorm: een afbeelding van Sinterklaas op een paard. Dit product werd aangeboden door bakkerij “De zaaier” in Klerken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.