Oud Berthem is de nieuwe bakkerij in Bertem

Op 27 februari startten Youri Geeraerts (45) en Noëlla Koekelbergh (43) hun nieuwe bakkerij in Bertem op. Die is gevestigd in de vroegere slagerij ’t Lekkerbekske. Het pand stond al een half jaar leeg. Voor Youri en Noëlla de gelegenheid om er hun droom te realiseren. In de bakkerij Oud Berthem kan je elke dag terecht voor lekker, vers brood, heerlijke koffiekoeken, patisserie en taarten. Hier ben je ook aan het juiste adres voor broodjes en charcuterie.

“We hadden moeite om alles op tijd af te krijgen,” vertelt het koppel. “Er was nog veel te doen. Zo werden sommige ruimtes grondig heringericht en moesten machines aangekocht worden voor de bereiding van de patisserie. Ons brood bakken we niet zelf, maar halen we bij een bakker uit Scherpenheuvel-Zichem. Wij maken het banket wél zelf. Wat de specialiteit van het huis is? Onze advocaattaart. Misschien niet zo gebruikelijk, maar we hopen dat hij bij onze klanten in de smaak zal vallen”.

Nieuwe uitdaging

Voor Youri en Noëlla is het openen van een bakkerij in Bertem iets bijzonders. “Ik ben hier driehonderd meter vandaan opgegroeid”, legt Youri uit. “Mijn oma woonde destijds ook tegenover de slagerij. Als kind kwam ik hier dus vaak. Ik vind het uniek om in mijn dorp een zaak te openen. Voorlopig zal ik mijn taken hier combineren met mijn huidige baan bij Imec.

Ook Noëlla begint met veel enthousiasme aan haar nieuwe uitdaging. Bakken zit haar in het bloed. “Mijn ouders hadden altijd een bakkerij in Duisburg. Ik vond het toen geweldig, dus ik ben blij dat ik hun werk op een of andere manier kan voortzetten.”

Beelden Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.