Patisserie Manus viert 30 jarig bestaan door wagen weg te schenken

Patisserie Manus, een bakkerij met winkels in Brasschaat en Kapellen, viert haar dertigste verjaardag door een Fiat 500 ter waarde van 14.000 euro weg te geven aan haar klanten.

De wedstrijd staat open voor zowel online als offline deelnemers. Sedert 8 februari wordt elke week een winnaar gekozen. De namen van de tien winnaars worden in een pot gestopt, en er wordt nog één naam toegevoegd uit de aanwezigen op de hoofdprijsuitreiking op 12 maart in het Kasteel van Brasschaat. Een onschuldige hand zal de winnaar van de hoofdprijs trekken, terwijl de anderen troostprijzen krijgen.

Bedrijfsleider

Eigenaar Herman Janssens (Manus) heeft een serieuze weg afgelegd. Hij volgde een bakkersopleiding aan het PIVA in Antwerpen. Na zijn studies deed hij ervaring op bij gerenommeerde zaken in heel Vlaanderen, waaronder Bakkerij André in Deurne, Bakkerij Cuypers in Stabroek, Banketbakkerij Del Rey in Antwerpen, Bakkerij Van Hunsel in Ekeren, Bakkerij Dellafaille in Schoten en Bakkerij Lucas in Knokke. Twintig jaar geleden vond Herman dat het tijd was om zijn eigen weg te gaan. In Brasschaat, op de Bredabaan, waar de zaak zich nog steeds bevindt, kwam een pand beschikbaar en zo begon een nieuw verhaal. De naam voor de nieuwe zaak was eigenlijk voor de hand liggend. Zijn overleden vader noemde hem altijd “Manuske” sinds zijn kindertijd. “Manus” dus. Hij had nooit gedacht, maar zeker gehoopt dat deze naam al snel een begrip zou worden in de bakkerswereld.

Winkel in Brasschaat en Kapellen

Tien jaar na de start was het tijd voor de volgende uitdaging. De winkel in Brasschaat werd, na de aankoop van het aangrenzende pand, volledig afgebroken en op dezelfde plaats verrees een nieuwbouw die twee keer zo groot was met grotere, multifunctionele ateliers. Hierdoor kon er beter en hygiënischer worden gewerkt en kon er een betere service worden geboden aan de klanten. In de Antwerpsesteenweg in Kapellen werd Manus Kappelen ongeveer in dezelfde periode geopend en bleek al snel een groot succes. De grote toestroom naar deze vestiging dwong hem enkele jaren later om ook daar uit te breiden. Helaas was er geen ruimte om te vergroten, dus werd in de Dorpsstraat in Kapellen hetzelfde scenario als in Brasschaat herhaald. Twee panden werden afgebroken om een nieuwe winkel te realiseren, deze keer vergezeld van een degustatieruimte. In beide zaken staan kwaliteit, versheid en hygiëne hoog in het vaandel. Recentelijk behaalde Bakkerij Manus de felbegeerde “Smiley” van de overheid, wat betekent dat de bakkerij aan haar klanten kan laten zien dat er een positieve audit heeft plaatsgevonden en dat er hygiënisch en voedselveilig wordt gewerkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.