Moeder en dochter openen Roemeense patisserie in Izegem

Een Roemeense moeder en dochter, Ana en Ana-Maria, hebben in de Kortrijksestraat in Izegem de nieuwe patisserie Délice geopend. De patisserie biedt een assortiment zoetigheden en lekkernijen die zowel bij Belgen als Roemenen populair zijn.

Vroeger was er op deze plaats een kruidenierszaak, nu is er de patisserie Délice. Het bedrijf wordt geleid door Ana Manoiu (54) en haar dochter Ana-Maria Diaconu (34), beiden van Roemeense afkomst.

Roemenië, Spanje , België

Ana-Maria, psychologe van opleiding, woont al 10 jaar in ons land en spreekt onberispelijk Nederlands, mede door haar vorige beroepen. Ze combineert de bakkerij van Délice met een job bij het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Izegem. Haar moeder is opgeleid als patissier en werkte in een bakkerij in Spanje. Ana-Maria heeft haar kunnen overtuigen om naar België te komen. De familie komt oorspronkelijk uit het Zwarte Zeegebied in Roemenië. “Maar onze toekomst ligt hier,” zegt Ana-Maria. “We hebben de oude kruidenierswinkel omgebouwd tot een banketbakkerij met atelier en een woongedeelte.” Na de verbouwing is het gezin er met twee kinderen ingetrokken.

Lekker

De gekoelde toonbank bevat veel lekkernijen. dol op, zoals eclairs die geserveerd kunnen worden met slagroom of banketbakkersroom. Ana-Maria staat in de winkel, terwijl haar moeder in het atelier werkt. Haar moeder is een opgeleide patissier die in Spanje werkte voordat ze naar België verhuisde. Ze zijn van plan hun zaak uit te breiden met brood en een cafégedeelte.

De winkel is ’s middags geopend van donderdag tot maandag, en in het weekend.

,

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.