Bakkerij Kuylen in Kapellen gaat in 2023 verder onder een nieuwe naam

Banketbakkerij Kuylen aan de Hoevensebaan 75 in Kapellen sluit op zondag 18 december 2022 de deuren. Maar die blijven niet lang dicht. In 2023 gaat de bakkerij terug open onder leiding van een jong koppel dertigers met ervaring in de bakkerijsector.

Dirk Kuylen en zijn vrouw Christ’l kunnen terugkijken op een succesvolle carrière als bakker. Maar nu gaan ze op pensioen. Dirk Kuylen: “We dachten dat het heel moeilijk zou zijn om een opvolger te vinden. Maar al met al ging het veel beter dan we hadden verwacht. De eerste geïnteresseerden die de makelaar Hans Immo benaderde, hapten onmiddellijk toe. Het zijn dertigers die al ervaring hebben opgedaan in de bakkerij van hun ouders in Deurne.

De bakkersfamilie

Dirk Kuylen komt uit een familie van bakkers. Tegen de zin van zijn ouders besloot de jonge Dirk Kuylen bakker te worden. Zijn ouders hadden begin jaren zestig een bakkerij geopend aan de Hoevensebaan 75 in Kapellen. Vanaf zijn 15e werkte Dirk in de ouderlijke bakkerij. . In april 1987 namen Dirk en Christ’l de zaak definitief van zijn ouders over. Sindsdien heet het bedrijf “Brood en Banketbakkerij Dirk Kuylen”. Niet alleen in Kapellen, maar in de hele regio is bakker Kuylen bekend om zijn biscuits, pain à la greque, worstenbroden en appelbollen. Veel van deze lekkernijen zijn zorgvuldig vastgelegd in Dirk’s receptenboek. “Nu ik weet dat hier weer een jonge bakker gaat werken, laat ik dit werkje met veel plezier voor mijn opvolger achter,” vertelt hij.

Grote veranderingen

de winkel is ook goed gekend om zijn vele verschillende soorten broden. Een rijkdom die niet bestond aan het begin van Dirk en Christ’l’s carrière. Dirk Kuylen: “De bakkerijbranche is in de loop der jaren sterk veranderd. Je kunt niet van de ene dag op de andere zoveel soorten brood maken. Dus gebruiken we een gistkamer. Vervolgens wordt de temperatuur verlaagd, wat het rijzen van het deeg vertraagt. Zo kunnen we een grote verscheidenheid aan broodsoorten aanbieden”, legt bakker Kuylen uit. En ook op andere vlakken zagen ze tal van veranderingen. Nu is het aan hun jonge opvolgers om die verder te realiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.