Straks nieuwe bakkerij met tearoom in klein dorpje als Bevel

In de Nijlense deelgemeente Bevel is bakkerij ‘Bij Stephanie’ sedert 3 maart 2020 terug open. Het gaat om een tijdelijk project, een soort pop-upwinkel in een container. Hun oude winkel wordt afgebroken en omgevormd tot een heuse warme bakkerij met kleine tearoom.

Vijf jaar nadat Stephanie Van Regenmortel (26) en haar man Dries Tops (30) hun bakkerij en kruidenierswinkel ‘Bij Stephanie’ in Bevel hadden geopend, beslisten ze dat het tijd was voor een volgende stap. Een volledige nieuwbouw, een bakkerij en tearoom. Daarom werken ze nu een jaar lang vanuit een tijdelijke container.

“Tijdens de afgelopen 2 weken richtten we de containerwinkel in,” vertelt Stephanie, “die moet ons een jaar onderdak bieden. Vandaar dat we voor een degelijke decoratie en inrichting kozen. Toen de container nog leeg was, was ik een beetje bang dat we het hier nooit gezellig zouden kunnen maken, maar het is beter dan verwacht – en de klanten vinden het ook ruim en mooi!”

Vers brood

In het nieuwe pand komt er een warme bakkerij in de kelder, waar Dries, die tot voor kort dakwerker was, ‘s nachts brood en gebak zal produceren. Voorlopig blijft hij in de bakkerij van zijn ouders in Bouwel bakken tot de nieuwe winkel komt.

“De winkel zal minstens anderhalf keer zo groot zijn als de oude, maar het assortiment blijft hetzelfde”, zegt Stephanie. Dat is natuurlijk vers brood en koud vlees, maar ook enkele basisproducten zoals fruit, groenten, conserven, pasta, aardappelen, suiker, mayonaise. Er is hier nu eenmaal geen supermarkt, waardoor wij de lokale bevolking van deze basisproducten willen voorzien.

in het nieuwe pand komt er ook een verbruikzaal, waar klanten een croque monsieur of toast en een stuk taart met een kopje koffie kunnen bestellen. In het weekend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Dries en Stephanie zullen boven de winkel wonen. Alles moet klaar zijn tegen het voorjaar van 2021!