Taxichauffeur wordt bakker

Filip Aelgoet (53), oorspronkelijk afkomstig uit Moen en tot voor kort taxichauffeur, opende op zaterdag 9 juli een bakkerij in de Diksmuidestraat in Ieper. De man begon in zijn jeugd als bakker te werken, maar de omstandigheden dwongen hem twee keer om met dit beroep te stoppen. Maar nu keert hij terug naar zijn eerste liefde …

Filip Aelgoet begon op 15-jarige leeftijd in een bakkerij te werken en voltooide zijn opleiding als leerjongen. Vijf jaar later opende hij samen met zijn vader een bakkerij in Heestert: “Mijn vader kwam uit het bankwezen, maar bakker worden was altijd zijn ‘onverwezenlijkte’ droom geweest,” vertelt Filip, “maar op een gegeven moment werd mijn vader ziek, en omdat ik alleen was, gaf ik dit beroep noodgedwongen op”. Filip oefende andere beroepen uit en keerde op een bepaald ogenblik terug naar Kortrijk om er als bakker te werken. Na zijn scheiding werd de bakkerij stopgezet en werd hij taxichauffeur.


Tijdens de coronaperiode voelde Filip de drang om weer als bakker aan de slag te gaan. “De crisis heeft de taxibranche onder druk gezet,” zegt hij. Vandaar deze beslissing om een bakkerij te starten. Toen hij hoorde van het leegstaande pand in Ieper was hij onmiddellijk verkocht. Filip verkoopt zowel brood als gebak. De bakkerij is geopend op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 6.30 tot 13.30 uur en van 15.30 tot 18.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.