Voormalige ‘Bakkerij Marc’ in Veldegem wordt straks ‘Bakkerij Pascal’

De voormalige Bakkerij Marc heropent met als nieuwe zaakvoerder Pascal Taveirne. De 48-jarige bakker heeft al ervaring sinds zijn twaalfde. “Mijn specialiteiten zijn verschillende broodjes en pistolets.”

Pascal Taveirne (48) opent op zaterdag 2 februari zijn ‘Bakkerij Pascal’ langs de Koning Albertstraat in Veldegem. Hij kocht de bakkerij van Marc Strubbe en Carine Bouckaert. Zij hielden er eind december mee op om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Ik heb lange tijd een bakkerij opengehouden in Waardamme, als opvolger van mijn vader”, begint Pascal. “Ik was toen al de zesde generatie op rij. Toch heb ik beslist om met die bakkerij te stoppen en drie jaar te gaan werken voor een baas, ook een bakker. Ik heb daar veel bijgeleerd en een kleine drie jaar geleden ben ik dan opnieuw een eigen bakkerij gestart in Westkapelle. Dat was een bakkerij die ik huurde. Toch wou ik liever weer een zaak van mezelf en toen ik zag dat deze bakkerij te koop stond, heb ik eigenlijk niet lang geaarzeld.”
Geen slagroom

Pascal werkt in het atelier samen met zijn broer Benedikt. “In de winkel zal een winkeljuf de klanten bedienen en ook mijn moeder Nicole Semetier zal af en toe nog en handje toesteken”, vervolgt de bakker.

Wat zijn specialiteiten zijn? “Vooral brood en pistolets. Wij maken alles hier ambachtelijk ter plekke in de bakkerij. We verkopen natuurlijk ook taarten, maar wel enkel taarten zonder slagroom. Gewoonweg omdat ik die niet graag maak. (lacht) En natuurlijk ook omdat ik dan iemand extra in dienst zou moeten nemen. Maar je zal hier dus wel confituurtaarten, eclairs en veel ander gebak kunnen krijgen.”

Pascal stak de winkel in een nieuw, fris kleedje en ook de bakkerij onderging enkele vernieuwingen. “Zo heb ik onder meer een nieuwe oven”, besluit hij. De sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag.

 

Bron: Krant van West-Vlaanderen

Foto: Wikipedia