Nederlandse brood en banket-studenten presenteren duurzame snacks op TEDx

Vandaag, 1 april, presenteerden twee studenten van het Zadkine Brood en Banket College hun duurzame snacks op TEDx Rotterdam. Marleny van de Wouw en Sanne Bokhorst maakten duurzame ‘Apple Shells’ en ‘Carrot Rolls’.

De twee tweedejaars studenten wonnen met hun creaties de duurzaamheidscompetitie van de Rotterdamse bakkersscholen op basis van restproducten van grote foodbedrijven in de regio. Vanmiddag worden de prijswinnende duurzame snacks gepresenteerd op TEDx Rotterdam, dat ‘Raising the bar’ als thema heeft. ‘Raising the bar for sustainable catering’ dus.

TEDx Rotterdam vindt plaats in Theater Rotterdam Schouwburg en wordt ondersteund door studenten van Zadkine Startcollege. Ook studenten van Zadkine Horeca College en Zadkine Brood en Banket College leveren daar een bijdrage.

Bron: Bakkers in Bedrijf

Wat

TED

TEDxRotterdam is een zelf georganiseerd evenement dat mensen samenbrengt om een TED-achtige ervaring te delen (TED behandelt steeds thema’s die echt de moeite waard zijn om over te spreken!). Op TEDxRotterdam willen live sprekers een diepe discussie en verbinding op gang brengen.