Productiecapaciteit van croissants van Vandemoortele breidt in 2019 uit!

Vandemoortele blijft investeren in de productie van croissants en foccacias in België en Italië.

Het Vlaamse familiebedrijf, bekend om zijn margarines en andere diepvriesoliën, frituurvet en gebak, sloot het boekjaar 2018 af met een bijna stabiele omzet van 1,41 miljard euro. De winstgevendheid nam gevoelig toe!

De recurrente EBITDA (rebitda) steeg zo met bijna 10% tot 130 miljoen euro. De nettowinst steeg met 40% tot € 51 miljoen. Een record.

Oliën en bakkerijpoducten

Deze stijging is voornamelijk het gevolg van de divisie margarines, bak- en braadoliën en vetten. Ook de bakkerijactiviteiten – diepgevroren croissants, broodjes, donuts en foccacias – die aan supermarkten, benzinestations en bakkerijen worden geleverd, zijn in opmars. “Deze markt groeit. We zien een verschuiving in consumptiegewoonten van verse producten naar voorgebakken producten die in de oven moeten worden gezet voordat ze worden geconsumeerd”, zegt Jules Noten, CEO van Vandemoortele.

Nieuwe investeringen

Deze laatste verwacht een stijging van de winstgevendheid van de bakkerijactiviteiten. Het bedrijf heeft voor dit jaar ook een investeringsbudget van 10 miljoen euro gepland. De productie van croissants en andere soortgelijke producten zal worden uitgebreid in de fabriek in Eeklo. In Italië staat ook een nieuwe productielijn voor foccacia’s op de agenda.

Food Experience Center

Tot slot wil Vandemoortele een Food Experience Center openen in Gent. Uitgerust met een keuken en een bakkerij, kan het familiebedrijf degustaties organiseren of grote chef-koks uitnodigen om experimenten te testen. Ook de baas van Vandemoortele sluit acquisities in het segment margarine en vet niet uit.

Bron: L’Echo

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.