Bakkerij Aernoudt spaart 100.000 maaltijden met Too Good To Go

Bakkerij Aernoudt heeft sinds september 2020 100.000 maaltijden bespaard met Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling. Dit komt overeen met 2.500 ton CO2e of het equivalent van 3.274 vluchten tussen Brussel en Londen.

Bakkerij Aernoudt en haar bakkerijen in en rond Gent werken sinds september 2020 samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. Sindsdien heeft de bakkerij via de app aan het einde van de dag 100.000 verrassingspakketten vol heerlijke, onverkochte producten gered.

Carolien De Sutter, CEO van Aernoudt Bakery / PRODUPAIN NV: “We werken graag samen met Too Good To Go omdat we ons engageren om voedselverspilling in onze winkels tegen te gaan. Dit is natuurlijk heel moeilijk te begrijpen. Too Good To Go biedt een goede oplossing door onverkochte producten aan het eind van de dag een tweede leven te geven. Voor ons is de toegevoegde waarde vooral dat de consument aan het eind van de dag nog kan genieten van de onverkochte producten. Ons personeel ervaart dit zeer positief in de winkel omdat ze kunnen helpen voedselverspilling te minimaliseren.”

Te goed om te gaan

De Too Good To Go-app, die in 2016 in Denemarken is opgericht en op 1 maart 2018 in Belgiƫ is gelanceerd, stelt iedereen in staat om mee te doen aan de strijd tegen voedselverspilling door retailers en consumenten via het platform met elkaar in contact te brengen. Too Good To Go is de grootste gemeenschap in Europa die voedselverspilling actief aanpakt. Meer dan 117.000 leden en 46 miljoen consumenten in 15 landen. Samen hebben zij voorkomen dat meer dan 100 miljoen maaltijden werden weggegooid.

https://www.facebook.com/101896898083946/videos/795639831828892

Bron: Made in … Food